Prima pagină » National » Sentință în cazul medicului de la Spitalul Fundeni care a ameninţat o persoană cu pistolul, în urma unui conflict în trafic
Sentință în cazul medicului de la Spitalul Fundeni care a ameninţat o persoană cu pistolul, în urma unui conflict în trafic

Sentință în cazul medicului de la Spitalul Fundeni care a ameninţat o persoană cu pistolul, în urma unui conflict în trafic

22 iul. 2024, 18:41,
în National

Medicul de la Spitalul Fundeni care la începutul acestei luni a ameninţat o persoană cu pistolul, în urma unui conflict în trafic, este urmărit penal, pentru infracţiunea de ameninţare. Vineri, medicul a fost audiat şi i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti anunţă, printr-un comunicat dat publicităţii luni, că medicul care a scos pistolul în urma unui conflict în trafic are calitatea de suspect.

„Prin ordonanţa din data de 08.07.2024 a organelor de cercetare penală din cadrul Secţiei 7, ce a fost confirmată de procuror la data de 10.07.2024, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, prev. de art. 206 alin. 1 C.pen., constând în aceea că, la data de 03.07.2024, în jurul orei 07:00, pe fondul unui conflict spontan produs în urma unei şicanări în trafic, a ameninţat-o cu un pistol pe persoana vătămată, în timp ce se aflau în faţa unui spital, situat în Sectorul 2, creându-i astfel persoanei vătămate o stare de temere”, se arată în comunicatul Parchetului.

Nu s-a luat nicio măsură preventivă

Vineri, medicul a fost invitat la sediul Parchetului, unde i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi a fost audiat în această calitate.
Procurorii precizează că faţă de suspect nu s-a luat nicio măsură preventivă. Iniţial în acest caz, cercetările s-au desfăşurat in rem.

Medicul de la Spitalul Fundeni a fost acuzat în 3 iulie de un şofer că l-a ameninţat cu pistolul în urma unui conflict în trafic. De asemenea, medicul ar fi încercat să fugă în momentul în care i s-a solicitat să permită să-i fie controlat autoturismul, precum şi un control corporal, de către poliţiştii sesizaţii prin apel 112 de către persoana ameninţată. În interiorul autoturismului au fost găsite două pistoale airsoft şi o macetă.

Ulterior, el şi-a explicat atitudinea într-o postare pe Facebook, afirmând că a considerat că şoferul reclamant i-a pus viaţa în pericol prin comportamentul imprudent, iar ”într-un moment de panică”, a ridicat pistolul airsoft.

„Deşi nimic nu justifică gestul meu, pe care îl regret sincer, acest eveniment a survenit şi pe fondul unui surmenaj”, scrie medicul, precizând că acest incident nu reflectă activitatea sa ca medic şi nici standardele morale şi profesionale ale Spitalului Funden

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *