Prima pagină » Actualitate » Sentinta fierbinte la Curtea de Apel! Mamuca notarilor din Iasi a fost executata! Colega ei de birou, in culmea fericirii! Interceptari devastatoare!
Sentinta fierbinte la Curtea de Apel! Mamuca notarilor din Iasi a fost executata! Colega ei de birou, in culmea fericirii! Interceptari devastatoare!

Sentinta fierbinte la Curtea de Apel! Mamuca notarilor din Iasi a fost executata! Colega ei de birou, in culmea fericirii! Interceptari devastatoare!

05 apr. 2018, 22:17,
Sorin Pavelescu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:647032;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Una dintre cele mai cunoscute notarite din Iasi a fost condamnata ieri de Curtea de Apel Iasi la o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru ca a intocmit niste contracte in favoarea unor investitori imobiliari @ Colega de birou a Georgetei Maximovici a fost gasita nevinovata de instanta de judecata @ Culmea este ca si angajatii de la Cadastru au fost achitati, desi acuzatiile procurorilor erau cat se poate de bombastice @ Unele dintre infractiuni sunt deja prescrise @ Afaceristul care ar fi luat teapa urmeaza sa primeasca daune morale de 186.000 lei @ Cei doi acuzati de la care ar fi pornit tot dosarul au primit pedepse cu executare @ Decizia nu este definitiva, inculpatii avand sanse mari sa scape fara probleme din acest dosar

Ieri dupa-amiaza, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis condamnarea notaritei Georgeta Doina Maximovici, in varsta de 71 ani, o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si fals intelectual.

Are un termen de incercare de patru ani, in care trebuie sa nu mai faca alte prostii. A mai fost acuzata si de alte infractiuni, printre care complicitate la inselaciune si uz de fals, insa a scapat de acestea. Desi a sustinut in fata instantei de judecata ca este total nevinovata si ca nu a comis nicio infractiune, judecatorii au considerat ca sunt suficiente probe pentru condamnarea notaritei Maximovici.

Este unul dintre cele mai sonore nume de notari din Iasi. Este colega de birou si asociata cu o notarita mai tanara, Raluca Andriescu, o personalitate total diferita de cea a maestrei sale. Din excesul de zel al procurorilor a fost chemata in fata instantei de judecata sub acuzatia de abuz in serviciu si complicitate la inselaciune si Raluca Andriescu. Ieri, judecatorii au considerat ca a fost pusa sub acuzare, desi era total nevinovata.

Astfel, aceasta a fost achitata. Pe lista achitarilor se mai numara si trei angajate de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (OCPI): Elena Cristina Cotaie, consilier, Alina Simona Afteni, registrator, si Aurora Iuliana Albu, arhivator. Cele trei persoane mentionate mai sus erau acuzate de abuz in serviciu. In cazul altor acuzati, judecatorii au constatat prescriptia faptelor: Lelioara Bazgan si Ioan Bazgan. Lucian Ailenei si Mihai Petrisor, artizanii acestei afaceri, au fost condamnati la inchisoare cu executare. Primul la doi ani, trei luni si zece zile, iar al doilea la un an, sapte luni si zece zile.

Acuzatiile procurorilor

Unele dintre cele mai importante dintre probele acestui dosar sunt chiar interceptarile convorbirilor telefonice. Din aceste interceptari, procurorii au reusit sa inteleaga modul in care functiona intreaga afacere. Intr-una dintre convorbirile telefonice existente la dosar, notarita Georgeta Maximovici recunoaste ca a gresit in momentul in care a incheiat un contract de vanzarecumparare.

Dosarul pleaca de la lucruri cat se poate de banale. Mai exact, mostenitorul unui teren in suprafata de un hectar, situat in comuna Dumesti, aproape de Drumul European, intra in negociere de vanzare a acestei suprafete de teren cu Lucian Ailenei. Acesta din urma era interesat sa achizitioneze acel teren. Discutiile au avut loc in anul 2008, iar pretul terenului a fost de 40.000 lei.

Procurorii sustin ca fara stirea proprietarului vanzator Dumitru Marcu, cumparatorul ar fi reusit sa-l intabuleze intr-un alt amplasament decat cel pe care ar fi trebuit sa-l obtina mostenitorul. Evident, este vorba de un amplasament care i-a crescut valoarea comerciala a terenului. Aceasta mutare s-ar fi realizat cu ajutorul celor trei angajate de la Cadastru, dupa cum sustin procurorii. Numai ca, cele trei au fost achitate ieri. Practic, ele nu au comis nicio infractiune. In schimb, implicarea notarei Maximovici ar fi fost decisiva in rezolvarea problemei.

"Trebuie precizat faptul ca fara aportul substantial si efectiv al notarului public Maximovici Georgeta-Doina, cei doi inculpati nu ar fi putut obtine documentele care sa le ateste drepturile de proprietate. Implicarea inculpatei Maximovici Georgeta-Doina în activitatile infractionale rezulta neîndoielnic din interceptarile telefonice efectuate în cauza", au precizat oamenii legii.

Dupa ce terenul a fost cumparat de Lucian Ailenei si de Mihai Petrisor, a fost vandut catre Mircea Rotariu, un alt om de afaceri din Iasi. Acesta ar fi platit suma de 125.000 euro pentru acel teren. Desi toata treaba parea a fi cat se poate de corecta, dupa perfectarea actelor, terenul respectiv a fost revendicat de adevaratul mostenitor. Astfel, Mircea Rotariu a cerut banii inapoi.

Ieri, judecatorii au decis ca acesta trebuie sa primeasca daune morale in valoare de 186.000 lei. Toate actele ilegale vor fi anulate, iar partile din contracte vor fi puse in situatia anterioara. Decizia de ieri nu este definitiva. In mod bizar, acest dosar a fost instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *