Prima pagină » Titlurile zilei » Sentință devastatoare în cazul celui supranumit „Regele cocainei”! Individul suspectat că era dealerul șmecherilor din oraș a primit o pedeapsă exemplară. Culmea, cel considerat complicele lui Florin Vais a fost condamnat și mai aspru!

Sentință devastatoare în cazul celui supranumit „Regele cocainei”! Individul suspectat că era dealerul șmecherilor din oraș a primit o pedeapsă exemplară. Culmea, cel considerat complicele lui Florin Vais a fost condamnat și mai aspru!

31 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Individul supranumit „Regele cocainei” a fost pedepsit ieri de magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Florin Vais la 6 ani și 2 luni de pușcărie, pentru introducere fără drept în țară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu. În același dosar, Vasile Avram a primit o pedeapsă de 8 ani și 8 luni de temniță, pentru introducere fără drept în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc

Sentință devastatoare, în cazul ieșeanului supranumit „Regele cocainei”! Bărbatul suspectat că era dealerul șmecherilor din oraș a primit o pedeapsă exemplară. Însă cel considerat complicele lui Florin Vais a fost condamnat și mai aspru! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Florin Vais la 6 ani și 2 luni de pușcărie, pentru introducere fără drept în țară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu. În același dosar, Vasile Avram a primit o pedeapsă de 8 ani și 8 luni de temniță, pentru introducere fără drept în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Pe lângă pedepsele aplicate, magistrații au confiscat de la Florin Vais și un pandantiv metalic pe care s-a pus în evidență cocaină, un recipient din sticlă în care s-a pus în evidență cocaină, amfetamină și cofeină, o bancnotă pe care s-a pus în evidență cocaină, o altă bancnotă pe care s-a pus în evidență cocaină și cofeină, o altă bancnotă pe care s-a pus în evidență cocaină, 3 tuburi pe care s-a pus în evidență cocaină, un tub în care s-au pus în evidență cocaină și Levamisol, dar și cantitatea de 46 de grame de pulbere cu cocaină.

Florin Vais, acuzat de anchetatorii ieșeni de trafic de cocaină

De remarcat este faptul că sentința în cazul lui Florin Vais și al lui Vasile Avram nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi indivizi a început pe data de 27 februarie 2020. Totul a ieșit la iveală în urma unor percheziții efectuate la Florin Vais, cel supranumit „Regele cocainei”.
Acesta, împreună cu Vasile Avram, au fost acuzați că au adus cocaină la Iași din Italia. Florin Vais a fost cercetat pentru o serie de tranzacții de acest gen, iar lui Vasile Avram i s-a imputat că a transportat drogurile la sfârșitul anului 2019. Cunoscut ca apropiat al clanului Corduneanu, Florin Vais a fost săltat de oamenii legii în urmă cu mai bine de un an, după ce anchetatorii au efectuat 5 percheziții în Iași și Botoșani.

Săltați după o acțiune-fulger a anchetatorilor

Totul a pornit de la o acțiune a ofițerilor ieșeni. Individul a fost ridicat în momentul în care ar fi luat un colet care venea din străinătate. Astfel, oamenii legii au așteptat ca un autocar ce venea pe ruta Spania – Italia – România să ajungă în Iași. În autocar se afla un colet în care se găseau piese de mașini, iar, în interiorul lor, se afla ascunsă cocaina. Anchetatorii au precizat că, în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2019, polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant a unui ieșean bănuit de trafic de droguri de mare risc. Florin Vais, în vârstă de 43 de ani, a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi primit un colet care ar fi conținut droguri de mare risc.

„În vederea documentării activității infracționale a acestuia, pe data de 8 decembrie 2019, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași și Botoșani. Cinci persoane au fost duse la audieri, iar față de bărbatul de 43 de ani, cercetat pentru introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, anchetatorii au dispus reținerea pentru 24 de ore”, au menționat atunci oamenii legii.

Ulterior, cei doi indivizi au fost trimiși în judecată sub acuzațiile amintite. Surse judiciare au afirmat atunci că drogurile ar fi fost destinate unor persoane din înalta societate din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *