Prima pagină » Local » Sentință-bombă, la Iași! Un avocat, condamnat pentru furt, ultraj contra bunelor moravuri, mărturie mincinoasă și lovire! Scandalul a izbucnit în sediul unei firme de pompe funebre! GALERIE FOTO / VIDEO EXCLUSIV

Sentință-bombă, la Iași! Un avocat, condamnat pentru furt, ultraj contra bunelor moravuri, mărturie mincinoasă și lovire! Scandalul a izbucnit în sediul unei firme de pompe funebre! GALERIE FOTO / VIDEO EXCLUSIV

19 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un avocat ieșean a fost condamnat ieri la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe, furt și mărturie mincinoasă. În același timp, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au achitat pe Leonard Dumitru Călin, pentru alte acuzații aduse de anchetatori. La rândul ei, soția avocatului, Lucia Dorelia Călin, a fost achitată de magistrați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare

Decizie explozivă, luată în instanțele din Iași! Un avocat a fost condamnat ieri pentru furt, ultraj contra bunelor moravuri, mărturie mincinoasă și lovire! Scandalul a izbucnit în sediul unei firme de pompe funebre!
Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au dispus ieri condamnarea lui Leonard Dumitru Călin la pedeapsa rezultantă de 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru acuzațiile amintite. Pe de altă parte, acesta a fost achitat de magistrați pentru amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, furt calificat și lovire sau alte violențe. De asemenea, soția acestuia, Lucia Dorelia Călin, a fost achitată pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.

„Instanța admite în parte pretențiile părților civile. Îl obligă pe inculpatul Leonard Dumitru Călin să le achite daune morale în valoare totală de 2.000 de lei și daune materiale de 1.000 de lei”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Avocatul Leonard Dumitru Călin și soția lui, acuzați după incidente petrecute la o firmă de pompe funebre

Procesul lui Leonard Dumitru Călin și al Luciei Dorelia Călin a început pe 17 iulie 2018. Membrul Baroului Iași și soția acestuia au fost acuzați de procurori de comiterea unor infracțiuni. În timpul procesului, avocatul ieșean a cerut chiar recuzarea judecătorului care analizează dosarul.

„Am cerut recuzarea judecătorului, pentru că, de peste un an, partea vătămată nu a fost citată. Deși, la un termen, magistratul a fost de acord cu citarea părții vătămate la noua adresă de domiciliu, la ultimul termen nu s-a concretizat acest lucru. Nu mă pot judeca cu partea vătămată pentru a demonstra că sunt nevinovat!”, a declarat avocatul Leonard Dumitru Călin.

El a adăugat că, în opinia sa, legea a fost încălcată, deoarece dispozițiile privind citarea părții vătămate sunt imperative.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel au dispus trimiterea în judecată a avocatului Leonard Dumitru Călin, membru al Baroului Iași, dar și a soției acestuia, Dorelia Lucia Călin, pentru comiterea unor infracțiuni.

„A fost dispusă trimiterea în judecată a celor doi inculpați pentru comiterea mai multor fapte. Printre acuzațiile aduse în dosar se regăsesc cele de amenințare, distrugere sau ultraj contra bunelor moravuri”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, la audieri, avocatul ieșean și soția sa ar fi declarat că spațiul respectiv li se cuvine și firma de pompe funebre ar fi avut un contract de închiriere nul.

Un scandal care a ajuns în instanțele din Iași

În trecut, avocatul ieșean a susținut că a formulat deja o plângere împotriva procurorului care s-a ocupat de acest caz. Conform afirmațiilor făcute de avocatul ieșean Leonard Dumitru Călin, un alt procuror a emis o soluție de clasare pe fapte similare, deoarece proprietatea bunurilor aparține soției sale, nu reprezentanților firmei de pompe funebre. În urmă cu mai bine de 5 ani, avocatul ieșean și soția sa au fost implicați într-un conflict cu reprezentanții unei firme de pompe funebre, care susțineau că închiriaseră un imobil de pe strada Eternitate. Imobilul se află în apropierea Cimitirului „Eternitate”. Clădirea respectivă aparținuse părinților soției avocatului ieșean, iar aceasta și Leonard Dumitru Călin ar fi dorit evacuarea firmei din spațiul în cauză.

Procurorii ieșeni au menționat că cei doi soți ar fi amenințat reprezentanții firmei de pompe funebre, ar fi provocat distrugeri și ar fi lovit persoane chemate pentru a efectua reparații în imobil. Conflictul a durat mai multe luni, avocatul ieșean fiind chemat atunci de polițiști la secție, pentru a da declarații. La acea dată, proprietarii firmei de pompe funebre au precizat că avocatul și soția sa ar fi distrus mai multe bunuri din imobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *