Prima pagină » Local » Sentință-bombă, dată la Iași! Profesor ieșean, condamnat după o oprire în trafic! Când a coborât din mașină, polițiștii și-au dat seama imediat!
Sentință-bombă, dată la Iași! Profesor ieșean, condamnat după o oprire în trafic! Când a coborât din mașină, polițiștii și-au dat seama imediat!

Sentință-bombă, dată la Iași! Profesor ieșean, condamnat după o oprire în trafic! Când a coborât din mașină, polițiștii și-au dat seama imediat!

27 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un cadru didactic din județul Iași a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Gheorghe Marian la 1 an și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Anchetatorii au precizat că profesorul ieșean a fost prins băut în traficul din județ

Sentință-bombă, dată de judecătorii din Iași! Un profesor a fost pedepsit după o oprire în trafic! Când a coborât din mașină, polițiștii și-au dat seama imediat de situație. Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru cadrul didactic. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Gheorghe Marian la 1 an și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

„Inculpatul Gheorghe Marian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, fie în cadrul Consiliului Local al comunei Popricani, fie în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară, pe o perioadă de 90 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către profesor.

Profesorul Gheorghe Marian, acuzat că a șofat băut

Procesul profesorului ieșean Gheorghe Marian (53 de ani) a început pe data de 31 martie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de conducere sub influența alcoolului. Asta, după ce cadrul didactic a fost reținut și, mai apoi, arestat la domiciliu, în perioada 10 martie – 9 aprilie 2021.

„Pe 10 martie 2021, deși avea o alcoolemie peste limita prevăzută de lege – respectiv 2,37 grame la mie alcool în sânge, inculpatul a condus autoturismul marca Hyundai Elantra pe drumurile publice din Iași, respectiv pe DN 24C”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Întregul incident a fost surprins video atât de aparatul radar, cât și de BodyCam (camera cu care era dotată agentul de Poliție).

Cadrul didactic ieșean a plecat de la școală direct în bar

Anchetatorii ieșeni au adăugat că, pe data de 10 martie 2021, profesorul Gheorghe Marian a plecat de la școala în care predă Educație fizică și sport și a mers într-un local.

„Inculpatul a consumat băuturi alcoolice într-un un bar din zona Târgu Cucu, din municipiul Iași. După ce a consumat băuturi alcoolice, acesta a urcat la volanul autoturismului proprietate personală, marca Hyundai Elantra, și l-a condus din municipiul Iași. În jurul orei 16:09, inculpatul a efectuat o manevră de depășire neregulamentară a unui alt autoturism, trecând în totalitate, cu toată lățimea autovehiculului, peste marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de circulație, în zona de acțiune a indicatorului «Depășirea interzisă».

La ora 16:10, autoturismul inculpatului a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce se deplasa cu o viteză de 96 km/h control radar, pe un sector de drum cu limita de viteză de 50 km/h. În aceste împrejurări, un echipaj de poliție ce a constatat cele două abateri contravenționale a procedat la oprirea din trafic a inculpatului. Întrucât inculpatul mirosea a alcool, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest Drager, rezultând o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au subliniat procurorii ieșeni.

La audieri, profesorul Gheorghe Marian a recunoscut comiterea faptelor. Acesta a spus că a băut aproximativ 200-300 ml de țuică, iar, mai apoi, a urcat la volanul autoturismului proprietate personală marca Hyundai Elantra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *