Prima pagină » Local » Sensuri unice pe străzile din Valea Lupului! Cum se va circula în comuna de lângă Municipiul Iași. LISTA COMPLETĂ

Sensuri unice pe străzile din Valea Lupului! Cum se va circula în comuna de lângă Municipiul Iași. LISTA COMPLETĂ

07 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Proiectul privind noile sensuri unice pe străzile din Valea Lupului a fost lansat în dezbatere publică. Consiliul Local va aviza hotărârea la una din viitoarele ședințe, investiția urmând a fi aprobată în două etape

Una dintre comunele aflate în Zona Metropolitană Iași va implementa un proiect privind circulația rutieră pe sensuri unice. Proiectul derulat de comuna Valea Lupului a fost lansat în dezbatere publică. Circulația pe sensurile unice va fi derulată în două etape, conform proiectului de hotărâre emis de comuna aflată în vecinătatea Municipiului Iași. Primăria comunei ieșene vrea să treacă la fluidizarea traficului rutier din localitate.

Sensuri unice pe străzile din Valea Lupului

Conform proiectului de hotărâre, investiția va fi realizată în două etape. Prima etapă va fi realizată odată cu aprobarea proiectului de hotărâre, în timp ce a doua etapă se va derula la 6 luni de la implementarea primei părți a investiției. Proiectul privind circulația în baza unor sensuri unice prin comuna Valea Lupului a fost inițiată în cursul anului trecut de primarul Liviu Dulgheru. Proiectul a primit aviz pozitiv de la Poliția Rutieră, urmând a fi implementat în cursul acestui an.

Cum se va circula spre Municipiul Iași?

În prima etapă vor intra mai multe străzi pe lista celor cu sensuri unice. Este vorba de Strada Împăcării- sens unic dinspre Strada Dimineții spre Strada Rubinului, pe toată lungimea. O altă arteră este stradela Șoimului-sens unic dinspre Strada Rubinului spre Strada Dimineții, din dreptul imobilului cu adresa Std. Șoimului, nr. 1, până la intersecția cu Strada Dimineții.

În calculul Primăriei Valea Lupului intră și Strada Bisericii-sens unic pe tronsonul de intrare/ieșire în DN28, dar și strada Teilor-sens unic spre DN28, pe tronsonul de coborâre, din dreptul imobilui cu numărul stradal 47 până la DN28. Un alt sens unic va fi pe Strada Nucilor-sens unic dinspre Strada Trandafirilor spre Strada 1 Decembrie, pe toată lungimea.

Lista străzilor incluse în noul proiect de trafic

În prima etapă intră și stradela Zmeurei-sens unic dinspre Strada 1 Decembrie spre școală, cu coborâre în Strada Nucilor-pe toată lungimea, dar și Strada Prieteniei-sens unic dinspre Strada 1 Decembrie spre Strada Orhideei, până la intersecția cu aceasta.

Un alt sens unic va fi pe stradela Orhideei-sens unic spre DN28, pe toată lungimea, dar și pe Strada Garoafei-sens unic dinspre Strada 1 Decembrie spre Strada Aleea cu nuci, pe tronsonul cuprins între străzile 1 Decembrie și Aleea cu nuci. Un alt sens unic va fi implementat pe Strada Vitejilor-sens unic dinspre Strada Lalelelor spre Strada 1 Decembrie, pe toată lungimea. Comuna de lângă Iași a implementat și alte proiecte în ultima perioadă.

Două etape pentru proiectul comunei de lângă Iași

De asemenea, în prima etapă mai intră și Strada Cuza Vodă-sens unic dinspre Strada Nufărului spre Strada Lalelelor, pe toată lungimea, dar și pe Strada Mestecăniș-sens unic dinspre Strada Aleea cu nuci spre Strada Luminii, pe tronsonul cuprins între Străzile Aleea cu nuci și Luminii. Un alt sens va fi pe Strada Luminii- sens unic dinspre DN28 spre Strada Mestecăniș, pe tronsonul cuprins între DN28 și Ion Creangă. Proiectul include și Strada Ion Creangă-sens unic dinspre Strada Luminii spre Strada Aleea cu nuci, pe toată lungimea.

Va mai fi sens unic pe Strada Aleea cu nuci-sens unic dinspre DN28 spre Strada Garoafei, pe tronsonul cuprins de la intrarea din DN28 și Aleea Cocor. În prima etapă intră Aleea Cocor-sens unic dinspre Strada Aleea cu nuci spre DN28. Ulterior va intra în vigoare a doua etapă a proiectului de trafic pe sensuri unice în Valea Lupului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *