Prima pagină » International » Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război

21 mart. 2022, 22:15,
BZI.ro, în International

Marți a avut loc o ședință specială a Senatului Statelor Unite ale Americii. În cadrul acesteia, războiul dintre Rusia și Ucraina a fost subiectul principal de discuție. Mai cu seamă, Vladimir Putin a fost desemnat, în unanimitate, ca fiind un criminal de război.

Genul acesta de întruniri și de rezoluții sunt foarte rare în Congresul american. Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a ținut un discurs înainte ca membrii Senatului să voteze. Iată ce a spus acesta cu privire la războiul dintre Rusia și Ucraina!

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război

Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război. Senatorul republican Lindsey Graham a fost cel care a introdus rezoluția conform căreia Vladimir Putin este recunoscut drept criminal de război. Ideea sa a fost susținută de senatorii ambelor partide. Rezoluția încurajează Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte state să vizeze armata rusă în orice investigaţie a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

„Toţi ne-am unit împreună, în această Cameră, democraţi şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise împotriva poporului ucrainean”, a spus liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, potrivit Reuters.

Un fost șef al armatei britanice nu exclude asasinarea președintelui rus

Richard Kemp a făcut o declarație publică în cadrul căreia a subliniat că Vladimir Putin ar putea fi oprit inclusiv prin ucidere. El este de părere că NATO ar trebui să ia în considerare toate opțiunile, chiar și cele mai dure.

„Putin este comandantul suprem al forțelor ruse care a ordonat un război ilegal de agresiune și este o țintă legitimă. NATO ar trebui să ia în considerare toate opțiunile pentru a-l îndepărta de la putere pe Vladimir Putin. Asta ar putea include uciderea lui. Un asasinat ar putea fi de neacceptat pentru mulți, dar viața lui nu are o valoare mai mare decât viețile pe care le-a luat deja în Ucraina și în alte părți. Și s-ar putea să ucidă în viitor”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *