Prima pagină » Actualitate » Senatul României și Nicolae Ciucă cheltuie sute de mii de lei pe butoni cu pietre semiprețioase, serviete din piele naturală și eșarfe personalizate

Senatul României și Nicolae Ciucă cheltuie sute de mii de lei pe butoni cu pietre semiprețioase, serviete din piele naturală și eșarfe personalizate

18 sept. 2024, 10:17,
în Actualitate

Este de noaptea minții cum alege Senatul României prin Nicolae Ciucă să cheltuie sute de mii de lei pe butoni cu pietre semiprețioase, serviete din piele naturală și eșarfe personalizate. Guvernarea PNL-PSD se lăfăie pe banii publici, iar dovada stă în achizițiile directe publicate pe SEAP.

Sunt 7 tranzacții direcționate către o singură firmă, iar valoarea totală este de peste 500.000 de lei. Senatul României trăiește pe picior mare, asta deși Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au spus în repetate rânduri că este criză și că cheltuielile bugetare vor fi minime.

Butoni cu pietre semiprețioase de peste 90.000 de lei

Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost lansată o achiziție directă în valoare totală de 90.680,04 de lei + TVA pentru achiziția de butoni cu pietre semiprețioase. Sunt achiziționate 198 de produse a căror valoare individuală este de 457,98 de lei:

” Butoni – metal inoxidabil, pietre semipreţioase. Cutie personalizată cu sigla, baza + capac din mucava caşerata, exterior cu hârtie colorată în masă, conform solicitării beneficiarului” se arată pe platformă.

O servietă din piele naturală costă 1.134,45 bucata

O altă achiziție interesantă lansată de Senatul României și Nicolae Ciucă (președintele Senatului și candidat la alegerile prezidențiale din partea PNL) este cumpărarea mai multor serviete din piele naturală, iar un produs costă 1.134,45 de lei. În total, Senatul cheltuie suma de 181.512,00 de lei pe 160 de bucăți:

”Servieta piele naturală, tip piele saffiano, Ambalaj personalizat cu folio argintiu, cutie cu fund + capac din mucava caşerata interior + exterior cu hârtie albastră texturata colorată în masă ( calitate premium )” se arată în anunț.

831,93 lei costă o curea bărbați personalizată

O altă cheltuială absurdă este achiziția a 34 de curele bărbați personalizate. Licitația are o valoare totală de 28.285,62 de lei, ceea ce înseamnă un cost de 831,93 pe unitate:

”Curea Bărbaţi – piele naturală bovine, dimensiune înălţime 3,5 iar lungimea reglabilă , personalizata la interior conform solicitării beneficiarului. Cureaua este diponibila în culorile maro şi negru. Produsul personalizat se livrează în cutie din mucava caşerata personalizata.”

84 de portofele costă 69.882,12 de lei

Pentru că la o servietă premium se potrivește un portofel pe măsură, Senatul României și Nicolae Ciucă cumpără 84 de portofele de damă/bărbați în valoare de 69.882,12, adică 831,93 de lei bucata:

” Portofel dama – piele naturală bovine, dimensiune 20/10/ 3cm, fermoar zip, în interior divers compartimentat, personalizat la exterior 2. Portofel bărbaţi – piele naturală bovine, dimensiune 12/9/ 1.5cm, divers compartimentat, personalizat la exterior şi la interior. Produsele se livrează în cutie personalizată din mucava caşerata conform solicitării beneficiarului.”

Senatorii României trebuie să scrie cu stilouri de aproape 900 de lei bucata

Nu se cade ca legile date de idioți să fie semnate cu stilouri din comerț, ieftine. Ar fi rușinos pentru un om care câștigă 2.000 de lei pe lună să aibă un reprezentant în Senatul României care să nu dețină un stilou care valorează aproape jumătate din salariul lui. Acestea fiind zise, o altă licitație dubioasă este achiziția de stilouri în cutie personalizată în valoare de 844,54 de lei bucata. În total, statul român cheltuie 126.681,00 de lei pe 150 de stilouri:

”Stilou cu un design clasic și accentele de culoare deosebite Realizat din aliaj metalic lăcuit, are rezistența și greutatea perfectă pentru un instrument de scris. F Ambalat într o cutie personalizată cu logo, care scoate în evidență calitatea și valoarea obiectului pe care îl conține.”

 

La asemenea stilouri îți trebuie și o agendă pe care să-ți notezi șpăgile

Criză economică se poate vedea din achiziția de agende. Chiar dacă stilourile sunt premium, Senatul României pare să fi dat greș în ceea ce privește agendă pe care să-și noteze șpăgile. Așadar, pe o agendă A5, Senatul cheltuie ”doar” 142,86 de lei, lucru pentru care ar trebui să le fie rușine parlamentarilor. Cele 255 agende costă 36.429,30

”Agenda/ Notes A5, coperta rigidă, interior alb sau ivory, dictando, semn de carte. Personalizata cu folio pe copertă, pe fata”

Și mai interesant este faptul că licitațiile care însumează 593.701 de lei sunt adjudecate de aceeași firmă și anume S.C. 12 DAV AVENUE S.R.L. ! Așadar, Senatul României prin Nicolae Ciucă nu pierde vremea și face cumpărături pe picior mare, butoni cu pietre semiprețioase, curea din piele, stilouri și eșarfe personalizate.

Un mic sfat pentru Senatul României și cei care se ocupă de licitațiile directe în SEAP: Scrieți cu diacritice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *