Prima pagină » Actualitate » Senatul a votat! Copiii între 5 și 15 ani vor primi vochere pentru practicarea sportului de performanță

Senatul a votat! Copiii între 5 și 15 ani vor primi vochere pentru practicarea sportului de performanță

07 oct. 2020, 21:15,
Bianca Rebegea în Actualitate

Miercuri, 7 octombrie 2020, Senatul, în calitate de prim for sesizat, a adoptat proiectul de lege care aprobă Ordonanţa de urgenţa a Guvernului 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher, pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Vocherul are valoarea de 300 de lei. Ca for decizional de proiect, Camera Deputaților urmează să voteze inițiativa legislativă.

„Se aproba acordarea unui ajutor financiar, in anul 2020, sub forma de vouchere pe suport hartie, in vederea achizitionarii de echipamente sportive pentru incurajarea si sprijinirea copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 15 ani in vederea practicarii sportului de performanta la un club sportiv/club sportiv scolar”, arată proiectul de lege adoptat de Senat, informează News.ro.

Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului este cel care va asigura ajutorul  financiar. De asemenea, voucherele vor fi distribuite de către direcţiile judeţene pentru sport şi tineret şi prin Direcţia pentru Sport şi Tineret a Capitalei prin cluburile sportive şi cluburile sportive şcolare la care sunt legitimate sau se legitimează până pe 30 noiembrie 2020.

Ce beneficii aduce sportul în viața copiilor

Sporturile organizate, bine structurate pentru tineri și activitățile fizice în desfășurare pot oferi multe beneficii copiilor și adolescenților. Lucrurile pozitive pe care le aduc sportul și un stil de viață activ joacă un rol important în viața unui tânăr.

Mulți sportivi se descurcă mai bine din punct de vedere academic

A juca un sport necesită mult timp și energie. Unii oameni ar putea crede că acest lucru ar distrage studenții-sportivi de la activitățile școlare. Cu toate acestea, adevărul este altul. Sportul necesită memorare, repetare și învățare – seturi de abilități care sunt direct relevante pentru munca la școală. De asemenea, abilitățile de determinare și stabilire a obiectivelor pe care le necesită un sport pot fi transferate în clasă.

Sportul învață copiii să lucreze în echipă și ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor

Lupta pentru un obiectiv comun cu un grup de jucători și antrenori vă învață cum să construiți munca în echipă și să comunicați eficient pentru a rezolva problemele. Această experiență este utilă atunci când întâmpinați probleme la locul de muncă sau acasă.

Sportul aduce beneficii sănătății fizice

În mod clar, sportul vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de fitness și să vă mențineți o greutate sănătoasă. Cu toate acestea, el încurajează luarea de decizii sănătoase. Sportul are, de asemenea, beneficii ascunse pentru sănătate, cum ar fi scăderea șanselor de osteoporoză sau cancer de sân mai târziu în viață.

Sportul sporește stima de sine

A-ți urmări munca grea răsplătită și a-ți atinge obiectivele crește încrederea în sine. Atingerea unui obiectiv sportiv sau de fitness te încurajează să atingi alte obiective pe care ți le-ai propus. Acesta este un proces de învățare plin de satisfacții.

Sportul reduce stresul

Exercițiile fizice sunt un mod natural de a vă relaxa și a renunța la stres. Puteți, de asemenea, să vă faceți prieteni noi care pot fi acolo pentru dvs. ca sistem de asistență. Când vă simțiți sub presiune sau stresați, chemați un coechipier, mergeți la sală pentru a vorbi și uitați de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *