Prima pagină » Local » Senatorul Vasile Toma, despre Guvernul Orban: „Livreaza criza economica prin (dez)organizarea luptei cu pandemia”
Senatorul Vasile Toma, despre Guvernul Orban:

Senatorul Vasile Toma, despre Guvernul Orban: „Livreaza criza economica prin (dez)organizarea luptei cu pandemia”

31 aug. 2020, 22:19,
Antonia Ceausu, în Local

Senatorul Vasile Toma, secretar al Comisiei pentru transporturi si infrastructura și membru in Comisia pentru energie, infrastructura energetica si resurse minerale, a lansat un mesaj tranșant la adresa Guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis. Acesta a afirmat că Executivul se „bucură” de o majoritate parlamentară „ce livreaza criza economica prin (dez)organizarea luptei cu pandemia”.

„Acum este clar pentru toti romanii.

Avem un partid la guvernare sustinut de o majoritate in parlament, ce livreaza criza economica prin (dez)organizarea luptei cu pandemia. Oare presedintele e lasat fara obiectul muncii? Pe cine va mai da vina pentru tot răul ce ni se intampla? Partidul sau sta cocoțat la guvernare, pe o majoritate dovedita in Parlament. Nu ii mai sta nimic in cale, are toate pârghiile puterii.
PNL este exemplu de caz. Bulimia de putere a unui partid toxic ce (ne) servește zilnic corupție, traseism și incompetență

Sunt două tipuri de putere. Cea pe care politicul o dorește pentru obținerea controlului exclusiv pentru a guverna după bunul plac în folosul personal și de grup. O putere ce pleacă de la instinct și de la cele mai joase și meschine nevoi și interese. Iar aceasta se numește dictatură. Și mai este puterea pe care o dorești pentru a guverna în scop reprezentativ, cetățenesc, urmând un interes superior. O putere ce pleacă de la cetățeni și este delegată celui sau celor care îi reprezintă.

Aceasta se numește democrație și pluripartitism sănătos și echitabil, bazat pe rotativă guvernamentală.

Este tragic că cei care sunt acum avatarurile unui partid cu pretenții de filon istoric au ajuns azi să facă orice pentru a obține și consolida o putere pe care o folosește în mod toxic la adresa românilor.  PNL-ul de acum marca celor pe care îi vedem zilnic vorbindu-ne de la masa Executivului României și-a dat azi măsura unei bulimii de putere pentru care niciun argument și nicio nevoie a acestei țări nu o poate ostoi.

Meniul zilnic al acestui organism bulimic este format din corupție, traseism și incompetență. Pe care le consumă și le regurcitează secundă de secundă sub forma dezastrului din sănătate, educație, economie și distrugerea de vieți.  A venit momentul, doamnelor și domnilor din politica românească, indiferent de culoarea politică, să faceți acel pas vital și să puneți capăt acestei toxicități care aruncă România în haos. Acum, când nu este prea târziu. Acum, când încă, printr-un act de conștiință și conștiență politică putem realiza că nicio ideologie politică și niciun interes nu trebuie să primeze în fața salvării țării noastre, a declarat Vasile Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *