Prima pagină » Local » Senatorul PNL Laura Scântei vrea sediu de la Primăria Iași. Parlamentarul nu are niciun proiect pentru locuitorii județului. Va plăti 200 lei pe lună pentru un spațiu din cartierul Tudor Vladimirescu
Senatorul PNL Laura Scântei vrea sediu de la Primăria Iași. Parlamentarul nu are niciun proiect pentru locuitorii județului. Va plăti 200 lei pe lună pentru un spațiu din cartierul Tudor Vladimirescu

Senatorul PNL Laura Scântei vrea sediu de la Primăria Iași. Parlamentarul nu are niciun proiect pentru locuitorii județului. Va plăti 200 lei pe lună pentru un spațiu din cartierul Tudor Vladimirescu

26 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Senatorul liberal Laura Scântei a cerut un spațiu pentru cabinetul parlamentar de la Primăria Iași. Parlamentarul ieșean aflat la primul mandat a ajuns să ceară un cabinet de la Primărie tocmai spre finalul mandatului din Senatul României. Spațiul vizat se află în zona Bucșinescu din municipiul Iași, respectiv pe bulevardul Tudor Vladimirescu, iar plata va fi una modică, de circa 200 lei pe lună. Parlamentarul liberal are un spațiu pe bulevardul Țuțora, însă acum vrea unul de la Primărie.

Unul dintre cei mai slabi parlamentari ai județului Iași, senatorul PNL Laura Scântei, a cerut recent un spațiu de la Primăria municipiului Iași pentru derularea activității parlamentare. Senatorul aflat la primul mandat în Parlamentul României a cerut din luna martie de la Primărie un spațiu, proiectul urmând a intra în ședința de Consiliu Local la finalul acestei săptămâni. Spațiul vizat se află în zona Bucșinescu, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 38, parter. Până acum, în acel spațiu a funcționat o societate comercială, însă aceasta nu a mai prelungit contractul. Laura Scântei a depus în martie 2020 o cerere la Primăria Iași pentru atribuirea unui spațiu. Municipalitatea i-a pregătit spațiul din Tudor Vladimirescu, acesta având 49 metri pătrați. Pentru spațiul respectiv, în conformitate cu legile actuale, Laura Scântei va plăti o sumă extrem de mică lunar, de circa 200 lei.

„Contractul de închiriere încheiat în baza prezentei hotărâri se va derula începând cu data semnării și înregistrării acestuia și până la data de 31.12.2020 (pe durata mandatului de parlamentar). Contravaloarea chiriei se va stabili conform HG nr. 310/2007, aceasta putând fi modificată pe toată durata contractului în baza actelor normative, prin încheierea unor acte adiționale”, se arată în hotărârea ce va fi discutată de Consiliul Local Iași.

Senatorul PNL Laura Scântei renunță la un spațiu din bulevardul Țuțora pentru cel dat de Primărie pe nimic

De precizat că actualul cabinet parlamentar al senatorului PNL Laura Scântei se află pe bulevardul Țuțora și este închiriat de la o persoană privată. Scântei nu mai pare dispusă să plătească mii de lei lunar chirie, preferând să achite o sumă modică către bugetul local pentru a se folosi de un spațiu aflat în domeniul privat al statului. Actualul spațiu funcționează la parterul unei clădiri în jurul cărora mai sunt unele localuri, magazine de haine și nu numai.

Parlamentarul PNL Laura Scântei nu a avut nicio inițiativă pentru județul Iași. Averea i-a sporit substanțial

De la preluarea actualului mandat de parlamentar și până în prezent, senatorul PNL Laura Scântei nu a avut nicio inițiativă demnă de luat în seamă pentru locuitorii din județul Iași. În aproape 4 ani de mandat, Laura Scântei și-a trecut numele în dreptul a 32 de inițiative legislative, însă niciuna nu i-a aparținut ei personal. De asemenea, senatorul PNL a avut în patru ani de mandat doar 6 întrebări și 4 interpelări, precum și o întrebare adresată premierului României.

Cu toate acestea, ea își dorește un cabinet parlamentar în Tudor Vladimirescu pe o sumă derizorie.
În tot acest timp, parlamentarul ieșean a avut grijă să-și sporească averea. Senatorul deține un cabinet notarial în apropiere de Palatul Victoria. De pe urma acestuia a avut un venit de 2,2 milioane de lei pe parcursul anului 2018, de exemplu. În plus, a ridicat 120 mii lei pe un singur an din activitatea de senator în Parlamentul României.

Pianină de 18 mii euro și colecție de ceasuri de 70 mii euro în averea senatorului PNL Laura Scântei

Aceasta deține două terenuri intravilane în București, dobândite în anii 2008 și 2009. Parlamentarul mai are trei apartamente din care două în Capitală și unul în municipiul Iași. Pe numele său, aceasta are un autoturism marca Renault Modus. Alesul PNL care vrea un spațiu de 200 lei pe lună de la Primăria Iași deține o colecție de ceasuri de mână de 70 mii euro, precum și bijuterii și accesorii vestimentare de colecție de 60 mii euro, dar și tablouri și sculpturi de 20 mii euro. În plus, Laura Scântei are în colecție și o pianină Bechtein Classic 118 de 18 mii de euro. La capitolul active financiare, aceasta are 9 conturi și active financiare în lei și euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *