Prima pagină » Titlurile zilei » Senatorul PNL Iulia Scântei câștigă 1.000 de euro pe zi! De șase ani nu a făcut nimic pentru Iași – GALERIE FOTO

Senatorul PNL Iulia Scântei câștigă 1.000 de euro pe zi! De șase ani nu a făcut nimic pentru Iași – GALERIE FOTO

03 mai 2022, 02:00, 10 ,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Senatorul PNL Laura Iuliana Scântei, nominalizată recent pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională a României, se numără printre cei mai bogați demnitari din țară. Senatorul câștigă circa 1.000 de euro pe zi din leafa de la Parlament și activitatea din cabinetul notarial pe care îl deține în București. În șase ani de mandat, Laura Iuliana Scântei nu a făcut nimic pentru ieșenii care i-au dat votul

Unul dintre cei mai controversați parlamentari din județul Iași din ultimii ani ar putea ajunge, începând cu vara lui 2022, în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR). Laura Iuliana Scântei, senator PNL Iași, a fost propusă de către liberali pentru a ocupa funcția de la CCR ca reprezentant al Senatului României. În luna iunie 2022, vor expira mandatele a trei judecători de la Curtea Constituțională a României, respectiv cel al președintelui Valer Dorneanu, Mona Pivniceru și Daniel Morar. În aceste condiții, a apărut varianta cu Iulia Scântei, senator aflat la al doilea mandat.

Senatorul PNL Iulia Scântei câștigă 1.000 de euro pe zi

Iulia Scântei a adunat, pe parcursul anului 2020, un venit de 1.143.000 lei. Din total, senatorul PNL a luat peste 136.000 lei ca indemnizație de la Parlamentul României, dar și aproape 864.000 lei de pe urma cabinetului notarial Societatea Profesională Notarială (SPN) Iulia Scântei & Codrin Macovei.

Acesta din urmă este și profesor în cadrul Facultății de Drept de la Universitatea Cuza.
Pe lângă banii de la cabinetul notarial, Iulia Scântei a mai obținut 10.000 lei proveniți dintr-o poliță de asigurare, dar și 133.000 lei de pe urma unei rambursări de la PNL, în contul campaniei electorale. Practic, senatorul a câștigat 95.250 lei pe lună. Raportat la zilele lucrătoare, parlamentarul a ridicat circa 4.800 lei pe zi.

Niciun proiect pentru județul Iași

În tot acest timp, activitatea senatorului de Iași a fost una extrem de slabă. În actualul mandat, parlamentarul și-a pus semnătura pe 28 de inițiative legislative, toate la pachet cu alți demnitari. A avut doar cinci interpelări și a luat cuvântul de 121 ori. Iulia Scântei a fost impusă pe listele PNL Iași în 2016 de conducerea de la acea vreme a Partidului Național Liberal. Timp de șase ani, aceasta nu a făcut nimic pentru ieșeni. Scântei are cabinetul pe strada Țuțora, din zona Podu Roș, ascuns de ochii curioșilor.

Averea uriașă a senatorului Iulia Scântei, candidat la Curtea Constituțională

Iulia Scântei a adunat o avere uriașă în ultimii ani, fiind unul dintre cei mai bogați politicieni ai județului Iași. Senatorul PNL deține două terenuri intravilane în București, luate între 2008 și 2009, cu suprafețe de 20 și 24 metri pătrați, ambele fiind în Sectorul 1, lângă sediul Guvernului. În ceea ce privește clădirile, parlamentarul are trei apartamente. Scântei deține două apartamente în Sectorul 1, dobândite în 2008 și 2009, în suprafață de 68,73 metri pătrați și 88,53 metri pătrați. În urmă cu trei ani, senatorul PNL a mai cumpărat un apartament de 50.03 metri pătrați, tot în Sectorul 1 al Capitalei, pe strada Paris. Apartamentele se află într-o clădire monument istoric.

Colecție de artă de 170 mii de euro

Mai mult, controversatul senator PNL are și o colecție de obiecte de artă. Iulia Scântei deține o colecție de ceasuri, de 70.000 euro, bijuterii și accesorii vestimentare de colecție, de 60.000 euro, dar și tablouri și sculpturi de 20.000 euro. De asemenea, aceasta are și o pianină C. Bechestein Clasic 118 de 18.000 euro. În anul 2020, Iulia Scântei a donat 145.500 lei organizației PNL în contul candidaturii la alegerile parlamentare. În plus, senatorul are și mai multe conturi bancare. Laura Scântei are pe numele său conturi în valoare de peste 143.000 lei și 5.000 euro.

Controversă în jurul parlamentarului! Nominalizată la CCR, senatorul Iulia Scântei are un trecut scandalos

Nominalizarea acesteia pentru postul de la CCR este mai mult decât îndoielnică. Parlamentarul PNL Iași se numără printre cei care au avut acces la arhiva Serviciului Independent de Protecție și Anticorupție (SIPA), de pe lângă Ministerul Justiției, unde se găseau dosarele judecătorilor și procurorilor. Astfel, aceasta a accesat arhiva respectivă de nouă ori în decursul unui an, având acces la informații clasificate despre activitatea unor persoane importante ale statului.

Mai mult, liberala a avut, în calitate de notar, contracte cu societatea de stat Oltchim, însă veniturile pe care le-a încasat în baza acestora nu au aparut în declarațiile de avere. Nominalizarea pentru funcția de la CCR este pur politică, făcută de unele grupuri de interese și nu pe alte criterii. Senatorul PNL Iulia Scântei nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI pentru a comenta situația.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Sunt două târfe care vor sa ajungă mari și nu au făcut nimic niciodată pentru Iași sau pentru județ. Jigodia asta pălărioasă care habar n-are unde e Iașiul pe hartă,și purcica mahalagioaică care vrea sa ajungă Țarina de Rusia. Nu că de 30 de ani vreun mizerabil trimis de ieșeni in parlament ar fi făcut ceva pentru județ, înafara de a-și umple buzunarele lui și a neamurilor… Jalnic…

  • Turcul si pistolul

    Ati uitat sa mentionati ca individa nu are nici macar master in Drept, ci un master luat la fabrica de securisti a Romaniei, in cu totul alt domeniu. Cum poate sa judece ceva o persoana insuficient pregatita ca Scanteie, care n-a fost in viata ei judecator? Nici n-ar fi putut visa la asa ceva, caci judecatorii au o pregatire speciala, ulterioara facultatii de Drept, extrem de grea. Ori ea? Are pregatirea oricarui absolvent de Drept, ce poate foarte bine sa se angajeze consilier juridic la vreo firma, sa se duca la McDonalds ori sa plece in Italia. Pregatirea ei profesionala este identica.

  • Oamenii le-au votatat, inseamna ca asta s-a dorit si asta meritam. Nu toti, evident.
    Dar tre’ sa ne supunem majoritatii, ca asa e legea, asa e la democratie.

  • O ștoarfă, un rahat de Bahlui, un gunoi care mustește în Parlament și ia bani degeaba.

  • Prostimea va vota si la turul urmator putorile care nu au facut nimic pentru Iasi dar si-au umflat buzunarele pe banii nostri ca ei vor cersi voturi in continuare, vor promite ca vor face si vor face multe pentru noi adica nimic. Minciuni inselarea electoratului!

  • Scantei are toate defectele necesare pentru a ajunge judecator la Curtea Constitutionala.

  • Scantei este trimisa la CCR ca sa execute, nu ca sa judece.

  • ASTA ARATA CAT DE IDIOTIIIIIII SUNTEM .

  • Se ”retrage” la CCR pentru că e conștientă. E conștientă că numai Pulea Spătaru o va mai vota .

  • Oameni buni, vă mai amintiți ce „vivace” era madam Pivniceru în a-l critica și ironiza pe securistul Băsescu? Dar după ce chiorul a …uns-o la CCR, i-ați mai auzit ciripitul? Ce bașoalde fără ten!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024