Prima pagină » Titlurile zilei » Senatorul Maricel Popa a dat lovitura în afaceri! Lista instituțiilor publice din Iași căpușate de firmele familiei fostului șef al Consiliului Județean

Senatorul Maricel Popa a dat lovitura în afaceri! Lista instituțiilor publice din Iași căpușate de firmele familiei fostului șef al Consiliului Județean

27 ian. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Mai multe instituții publice din Iași au fost folosite de Maricel Popa, actual senator PSD, pentru a-și umple buzunarele. În cursul anului 2020, fostul șef al Consiliului Județean Iași s-a folosit de mai multe firme administrate de soția sa, Mihaela Popa, pentru a încheia afaceri cu diverse instituții din municipiu și zona metropolitană Iași

Senatorul PSD Maricel Popa a dat lovitura în decursul anului 2020. Rămas fără șefia Consiliului Județean Iași, Maricel Popa a reușit să își bage la înaintare firmele din siajul familiei în diverse contracte cu instituții publice din Iași. Actualul senator PSD Iași a reușit să strângă pe parcursul anului 2020 suma de 58.008,96 lei (12.085 euro) din contractele cu mai multe instituții publice. La acești bani se mai adaugă 1.474.348 lei (307.156 euro), din închirierea unui spațiu al Vitalef SA către Poșta Română SA. Cazul a ajuns deja în atenția procurilor anticorupție în urmă cu câteva luni.

Lista contractelor derulate de firmele familiei Popa. Fonduri publice pentru fostul șef al CJ Iași

Culmea, o mare parte din contractele derulate cu instituțiile din Iași au fost făcute chiar în perioada în care Maricel Popa se afla la șefia Consiliului Județean Iași. Astfel, Omega Tehnoton Construct SRL a avut în iulie 2020 un contract pentru servicii de climatizare de 4.665 lei cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad”. În aceeași lună iulie 2020, tot cu USAMV a fost derulat un alt contract de 1.854,40 lei. De asemenea, firma controlată de familia Popa a mai derulat cu USAMV un alt contract în iulie 2020 de 967,47 lei. Cu aceeași universitate din dealul Copoului, firma Omega Tehnoton Construct SRL, administrată de Mihaela Popa, a bifat în iulie 2020 alte două contracte în valoare de 315,35 lei și 7076, 93 lei.

Contractele cu USAMV Iași nu s-au oprit aici pentru firma lui Maricel Popa. În luna august 2020, firma Omega Tehnoton Construct SRL a mai prins alte 8 contracte cu Universitatea de Științe Agricole din Iași. Valoarea totală a acestora este de 14,492 lei. Cu aceeași universitate din Iași, Maricel Popa a mai avut alte 4 contracte în cursul lunii septembrie 2020, valoarea totală a acestora fiind de 15.716 lei.

Maricel Popa a preferat instituțiile de învățământ din Iași

Firma Omega Tehnoton Construct SRL a avut un contract asemănător și la Colegiul Tehnic „Mihail Grigore Sturdza” din Iași. În luna iulie 2020, firma lui Popa a obținut 178,68 lei. Tot în luna iulie, firma lui Maricel Popa a derulat un contract și în comuna Ciurea, în valoare de 9.528,33 lei. Două contracte cu USAMV Iași au fost derulate în luna noiembrie 2020, în timp ce Popa se afla în campania electorală pentru Parlamentul României. Un contract a avut o valoare de 2.320 lei, iar celălalt o valoare de 499,80 lei.
O altă societate aflată în siajul familei Popa, Omega IS Comunications SRL, a derulat un contract în august 2020 cu Unitatea Medico-Socială Răducăneni în valoare de 175 de lei.

Senatorul PSD a trecut averea pe numele copiilor. A împrumutat bani de la propriul fiu

În cursul anului trecut, senatorul PSD Maricel Popa și-a trecut cea mai mare parte din avere pe numele celor doi copii. Popa a încercat astfel să-și pună averea la adăpost, mai ales că este vizat de mai multe dosare penale. Popa nu a trecut pe numele său nici vila din Copou, de pe strada George Coșbuc. Mai mult, Maricel Popa a declarat și datorii de 263 de mii de lei către Vlad- Andrei Popa, fiul său. Două dintre acestea au fost stinse la finalul lui 2020, actualul senator rămânând cu 100 de mii de lei datorie către ruda sa. Practic, fostul șef al CJ Iași a găsit un subterfugiu de a mai strecura niște bani prin familia sa, după ce și-a ascuns averea de ochii curioșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *