Prima pagină » Local » Senatorul Diana Șoșoacă, despre solicitarea Luminiței Odobescu: „CEDO nu poate obliga România să adopte o legislație în sensul pe care îl invoci”
Senatorul Diana Șoșoacă, despre solicitarea Luminiței Odobescu: „CEDO nu poate obliga România să adopte o legislație în sensul pe care îl invoci”

Senatorul Diana Șoșoacă, despre solicitarea Luminiței Odobescu: „CEDO nu poate obliga România să adopte o legislație în sensul pe care îl invoci”

23 nov. 2023, 13:49, 9 ,
în Local

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a solicitat Guvernului, Parlamentului și ministerelor să ia măsuri pentru aplicarea deciziei CEDO în cauza Buhuceanu și alții vs. România privind protecția familiilor formate de persoane de același sex, potrivit unei scrisori trimise Parlamentului.

În acest context, Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, a avut o reacție.

Diana Șoșoacă, despre solicitarea Luminiței Odobescu

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a spus că „statul român are obligația ca, cel târziu până la data de 25.03.2024, să prezinte CM (Comitetului Miniștrilor, n.red.) informații privind măsurile adoptate sau avute în vedere pentru a răspunde încălcărilor Convenției constatate de Curte”.

„Astfel, vă adresez rugămintea ca, până la data de 28.11.2023, să analizați hotărârea pronunțată de Curte în cauză și, prin raportare la competențele instituționale, să ne transmiteși punctul dumneavoastră de vedere cu privire la executarea hotărârii Curții”, se arată în documentul consultat de G4Media.

Potrivit acestuia, Ministerul Afacerilor Externe a trimis astfel de solicitări către Camera Deputaților, Senat, Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Familiei, Ministerul Muncii și Ministerul Afacerilor Interne.

Diana Șoșoacă a reacționat în acest caz și i-a transmis ministrului Afacerilor Externe că CEDO nu poate obliga statul român să adopte o legislație în sensul evocat de Luminița Odobescu.

„Analfabeto funcţional, incompetenţo şi inculto juridic, madame, niciodată o decizie CEDO nu poate schimba legislația unei țări!
CEDO nu poate obliga România să adopte o legislație în sensul pe care îl invoci!
Trădătorilor! Inculţilor! Analfabeților!
Alooo, biserica, ieşi odată din apatie!
Popor român, ieşi odată şi ia atitudine!”, a transmis senatorul de Iași, Diana Șoșoacă.

Comentarii
  • are dreptate

  • Deosebit respect pentru Doamna Sosoaca

    Totdeauna Doamna Sosoaca are perfecta dreptate! Odobescu este o proasta,ce studii o fi avand doar psd stie doar poate liceu cu bacalaureat.Deosebit respect pentru Doamna Sosoaca!

  • Orca balena ucigasa, innoata prin ape tulburi, grasanca puhava

  • Du – te- n ma- ta vaca care te- a fatat un bou!

  • Terchea Berchea

    Uraaaaaa! Șoșoacă Președinta tuturor românilor! Și a rușilor…

  • Mii de felicitari Doamna Sosoaca! Odobescu o idioata PCR- ista , asa partid idiot asa ministra si toti ministrii Pcr idiotii. De idiotul Bolos ce sa mai spunem cu idiotenia,,turnatoria ,agentul sub acoperire cu recompensa a evazionistilor”Adica daca eu ca angajat mi se pare ca angajatorul a comis o evaziune fiscala,il pot turna ca e adevarat sau nu il va controla iar eu primesc recompensa si imi pastrez anonimatul. Ca pe vremea securitatii comuniste!Asta este idiotul Bolos ca idioata Odobeasca si Ciolanul si toti PCR- istii si toti cei de la guvernare,monstri idioti, mediocri , care au vandut covrigi si au ajuns mari ministri si prim- ministru. Mii de felicitari Doamna Sosoaca. Diana Sosoaca Presedinta Romaniei!!!

  • Diana Iovanovici Șoșoaca are dreptate pt că cunoaște legile. Să îi dau replică lu jegu ala care a făcut-o pe Diana balenă: Să o lingi în cur tu și toată familia ta anonim, să imi bag ceva în familia de distrofic❗

  • e plin de ganduri „crestinesti ” !

  • O decizie CEDO are menirea de a atrage, după aplicarea ei în conținut și formă, ameliorarea unei legi sau a unui pachet legislativ. Legile au un caracter fluctuant, pe termen lung, în sensul că ele sunt amendabile (ideal ameliorabile) tocmai pentru a asigura o adaptare la timpuri și un progres social. Decizia CEDO trebuie să ducă, fiind membri ai UE, la o schimbare de legislație și la o normalizare a statutului celor care se află într-o relație de căsătorie homosexuală. Reamintesc celor care au contestat acest lucru că România este o țară democratică iar legislația UE este prevalentă legislației naționale (aceasta din urmă trebuie adaptată treptat la cea dintâi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *