Prima pagină » Local » Senatorul Diana Șoșoacă, despre lipsurile de la IRO Iași: „Pun pacienții oncologici pe drumuri și le pun viața în pericol”
Senatorul Diana Șoșoacă, despre lipsurile de la IRO Iași: „Pun pacienții oncologici pe drumuri și le pun viața în pericol”

Senatorul Diana Șoșoacă, despre lipsurile de la IRO Iași: „Pun pacienții oncologici pe drumuri și le pun viața în pericol”

02 mai 2024, 11:40,
BZI.ro, în Local

Senatorul de Iași, Diana Șoșoacă, a adresat o interpelare autorităților locale și naționale prin care aduce la cunoștință lipsurile de la IRO Iași.

„În cadrul audiențelor ținute la Cabinetul parlamentar din Iași, am fost sesizată de mai mulți pacienți ”oncologici” cu privire la dotarea spitalului IRO. În acest sens mi s-a comunicat că mulți pacienți au fost nevoiți să aleagă între București și Cluj pentru a li se oferi servicii de radio-terapie, deoarece la Iași nu există aparatură pentru ”inspir blocat”. Mai mult, acești pacienți au fost nevoiți să se adreseze unor spitale private, unde au plătit bani foarte mulți, întrucât nu le-a acoperit nimeni aceste cheltuieli la privat, iar la stat nu au avut parte de aceste servicii”, a menționat Diana Șoșoacă.

Senatorul Diana Șoșoacă, despre lipsurile de la IRO Iași

Președintele S.O.S. România solicită răspunsuri la o serie de întrebări cu privire la serviciile Institutului Regional de Oncologie Iași.

„Care este motivul pentru care acest institut nu poate oferi toate serviciile de care au nevoie pacienții oncologici? Care este motivul pentru care pacienții trebuie să se deplaseze sute de km și mai ales, pe banii lor, deși sunt în concediu medical și veniturile lor nu sunt integrale, deși sunt extrem de bolnavi și trebuie să se deplaseze pe banii lor şi pe timpul lor, din lipsă de implicare a celor care au obligaţia să le ofere toate serviciile de care au nevoie? Care sunt dotările care lipsesc acestui institut, vă rog să mi le enumeraţi, precum şi ce demersuri aţi făcut pentru a acoperi aceste lipsuri şi a veni în întâmpinarea pacienţilor? Care sunt răspunsurile primite?

Care sunt lipsurile cu care se confruntă acest institut, vă rog să le enumeraţi, şi care sunt instituţiile care au obligaţia să vă ajute în acest sens? Care sunt serviciile decontate şi subvenţionate de statul român, de asigurările de sănătate faţă de calitatea de pacient oncologic?Care este motivul pentru care aceşti pacienţi nu beneficiază de absolut toate serviciile medicale şi medicamentaţie gratuit? De ce nu se decontează şi transportul acestora, precum şi serviciile de la spital private unde spitalele de stat îi trimit? Cum îi puteţi ajuta pe aceşti pacienţi să aibă acces la aceste servicii şi tratamente? Vă solicit corp de control al tuturor instituţiilor menţionate pentru a se verifica aspectele invocate, mai ales al Curţii de Conturi, precum şi finanţele şi traiectoria banilor”, a transmis Diana Șoșoacă.

Comentarii
  • Scroafa asta mănâncă căcat! Cine i-a spus cretinoidei ăsteia despre ce se întâmplă la IRO Iași? Sunt unul dintre pacienți și știu cu câtă grijă se poartă angajații acestei instituții cu pacienții!

  • Vorbe aruncate aiurea, madam, pentru fraieri ! Dar spitalul Socola are servicii foarte bune si prompte pentru delirurile dumitale !

  • Locuiesc la ~300m de sediul sos din Iasi. E atata ,,transparenta” la aceasta filiala ca toata vitrina (8-10m/p) e acoperita cu autocolant. Iar daca vreti sa-l cunoasteti pe mos carnetel arhiva si doamna lui , zilnic are traseu in acest cabinet undeva intre 12:30-14:30

  • Diana Osânzana

    Locuiesc la ~300m de sediul sos din Iasi. E atata ,,transparenta” la aceasta filiala ca toata vitrina (8-10m/p) e acoperita cu autocolant. Iar daca vreti sa-l cunoasteti pe mos carnetel arhiva si doamna lui , zilnic are traseu in acest cabinet undeva intre 12:30-14:30

  • Du- te la moartea nebunule in pis – da ma -ti , la socolaaaaa asistatule social ,drogatule ,alcoolicule ,rahatule ,onanistule,frustratule,mucosule ,gunoiule.. In fiecare zi spurci acest ziar ,nu exista o zi , nu exista articol in acest ziar fara sa fie spurcate cu zeci de comentarii ale tale , toate aiurea ,fara legatura cu subiectul., numai asa ca sa spurci pe toata lumea. Moarte tie si ma – ti, gunoaie ca voi la gunoi in tomberon si date foc.

  • A vorbit scroafa ba, esti nebun

  • Diana Osânzana

    ,,da-te foc” vrei sa spui. Asta inseamna ca te-am scos din flip-flopuri. Si asa ai fungii pe la unghia mare .Te-am vazut la sediul sos in Primaverii mos șpion

  • Din păcate are dreptate Șoșoacă, este o doctoriță acolo care își bate joc de pacienți, una Ionescu Dorina.

  • Ce a rezolvat Sosoaca din toate problemele pe care le -a behăit pe aici? Doar urla, că de rezolvat, nu a rezolvat nicio problema. Urla și în comentarii după cum se vede. Mai bine s-ar duce la vopsit oua, da’ nu mai are, că l-a scos pe amaratul ăla in porneală. Să facă și ea un cozonac, un drob.

  • Diana Osânzana

    La cineva de aici nu ii este pe plac numele meu de user! Nu-i nici o bucurie , n-are decat sa nu ma ia de ginere!!

  • 8 comentarii penale publicate de acelasi IDIOT DROGAT! Gunoiule ! Mars in tara ta . Afara din Romania mizerie ce esti!

  • Scroafa iar s-a pus pe dat comentarii anonime, știm ca tu ești Diana lasă telefonul mai du-te la sport ca ai 136kg in viu vorba aia 😂

  • MEDICAMENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jos putregaiul Rafila

    Bai prostalanule tu crezi ca Diana Sosoaca are timp sa scrie comentarii? Sa revin la subiect. Diana Sosoaca are dreptate. Respect deosebit!Pacientii oncologici trebuie sa se deplaseze la Bucuresti sau Cluj sau sa plateasca la clinici private . Nu se deconteaza ,nici compenseaza costul transportului si al serviciilor la privat si multe alte tratamente ,medicamente sunt suportate doar din buzunarul pacientului. Daca nu ai bani , mori asta este mesajul guvernantilor .Asta se intelege. Este dureros , de strigat la cer cand nu ai bani si cancerul te macina , sa nu uitam ca multi oncologici sunt tineri care au dreptul sa primeasca o sansa la viata la fel ca toti ceilalti bolnavi oncologici. Pe Rafila acest puroi l-a interesat cumva de sistemul de sanatate in Romania ? Acest puroi bine ca are 24.000 lei net lunar si mai mult . Jos puroiul Rafila!

  • Respect deosebit pentru Diana Sosoaca

    Nota 10 Diana!!!! Interpelarea dvs. la institutiile responsabile ale statului cu siguranta va fi sortita esecului . Ati punctat perfect toate intrebarile in interpelarea dvs dar eu sunt sigur ca veti primi un singur raspuns ,,nu avem fondurile necesare pentru dotarea IRO” . sau ,,vom lua masurile necesare”” la ……
    Sf Asteapta . Criminalii de la guvernare asteapta voturile ,sunt foarte ocupati si disperati , asteapta psd si pnl si usr si toti voturile oncologicilor si la toti romanii dezamagiti, dezorientati si distrusi. Da . Vom vota si noi psd ,pnl, usr (Alianta dreapta unita) si toate celelalte jigodii la… Sf Asteapra.

  • Miss Treata care intra peste ‘medicii criminali’ are opinii despre sistemul medical? Mars fa.

  • Daca ferea Domnul si ma imbolnavesc , sunt sigur ca nu voi merge la un avocat(bun sau prost) pentru tratament.

  • Sunt singurul schizofrenic fan purcea. Va înjur pe toți. Atât pot, atât știu.

  • Șoșoacă președinte de scara blocului 🤣buhooo beeehheee

  • Ma numesc moș schizofrenie carnețel, sunt singurul susținător al scroafei sovietice.
    Pasiunea mea: sa înjur și sa blestem pe toți.
    Duamne ajută să iasă dihania președinte 🤣🤣

  • Iubesc blestemul ortodox tradițional și carnea de porc

  • S-a eliberat camera cu zabrele de la socola ptr Scroafa sovietica ….pardon D-na SOSOACA ?

  • 16 comentarii din 21 , acekasi idiot care uraste pe toata lumea, 24 din 24 la comentarii impotriva la toti

    Mai idiotule este vorba de bolnavii oncologici. Fir – ai in locul lor ca sa suferi si sa te linistesti. Iar ai scris16 comentarii cu ura si calomnii impotriva Sosoaca ! 16 comentarii acelasi idiot drogalau.!!!!! Mai daca urasti pe toata lumea,,uraste -te mai intai pe tine, un cancer sa – ti dea Domnul ca sa nu mai urasti pana si pe cei bolnavi de cancer, boratanie ce esti!Sa – i dea Dumnezeu sanatate Dianei, succes !

  • Nu-i adevarat mos carnetel , nu urasc pe toata lumea. Ei bine , pe tine chiar te iubesc. Unde ar fi distractia daca te superi si ne parasesti? No sa permit asa ceva . Niciodata.

  • Diana Osânzana

    Chiar si asa!! Unde ar fi distractia fara ăsta care matura sediul sos din Primaverii??Daca nu intra bv.Socola in reparatii nici nu stiam unde e sediul . Cateva zile am parcat langa si asa mi-am dat seama ca omul nostru bantuie pe acolo.Era fain daca il vedeam cu numaratoarea🧮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *