Prima pagină » Local » Senatorul de Iaşi, Diana Șoșoacă, nu îşi plăteşte taxele. Lucian Heiuș: „S-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare”

Senatorul de Iaşi, Diana Șoșoacă, nu îşi plăteşte taxele. Lucian Heiuș: „S-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare”

08 aug. 2022, 15:12, 3 ,
BZI.ro, în Local

ANAF îi reţine bani din salariu senatorului de Iaşi, Diana Șoșoacă, pentru că nu îşi plăteşte taxele. Decizia a fost anunţată luni, 8 august, de Lucian Heius, preşedintele instituţiei, care a spus că senatoarea „are un comportament ca orice alt contribuabil rău-platnic – inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste”.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei”, a spus șeful ANAF.

senatorul de Iaşi Diana Șoșoacă (2)

Diana Șoșoacă a adunat o datorie către stat de aproximativ 30.000 de euro

Senatorul de Iaşi, Diana Șoșoacă, nu îşi plăteşte taxele

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuș a anunţat totodată și că a început executarea silită a senatoarei de Iaşi, Diana Șoșoacă, prin impunerea unei popriri conturilor sale bancare. Se pare că Șoșoacă a adunat o datorie către stat de aproximativ 30.000 de euro.

„A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat”, a precizat şeful ANAF.

De asemenea, Lucian Heius a menţionat faptul că cetăţeanul român trebuie să înţeleagă că datoriile față de Bugetul de stat, nu ţin cont de statutul pe care îl deţii, de funcţie, sau poziţia în societate, subliniind astfel că tocmai cei ce ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României ar trebui să dea dovadă de un comportament exemplar.

„Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci nu este nimic ieşit din comun”, a mai spus Heiuș.

senatorul de Iaşi Diana Șoșoacă

Senatoarea fostă-AUR a dat în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală

Diana Șoșoacă consieră că executarea silită este „ordin politic”

Senatorul de Iaşi, Diana Șoșoacă, a intrat în procedura de executare silită luni, 8 august, pentru că datorează statului român sume de aproximativ 30.000 de euro. În acest sens, senatoarea fostă-AUR a dat în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală.

„Este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am. În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. (…) Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura.

Am informații că este un ordin politic. Cum să vină domnul ministru Bode și să spună despre mine că sunt cel mai amendat om din România și că tot nu mă potolesc, de unde are dânsul informațiile astea?”, a spus Diana Șoșoacă.

În acest sens, aducem aminte faptul că Diana Șoșoacă a fost amendată de CNCD cu suma de 5.000 de lei pentru mai multe declaraţii xenofobe făcute la adresa lui Raed Arafat. Chiar și ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat la un moment dat că Diana Șoșoacă a primit multe amenzi mai ales din faptul că nu a respectat legislaţia în timpul protestelor, subliniind și el de altfel ideea că indiferent de funcția pe care o ai, trebuie să respecţi legile statului în care trăiești.

Astfel, luni, 8 august, șeful ANAF a anunțat că instituția îi va reţine bani din salariu senatorului de Iaşi, Diana Șoșoacă, pentru că nu îşi plăteşte taxele.

Comentarii
  • infecta creatura .. si un vierme isi aduce mai mult aportul in societate decat dejectia asta umana ..

  • Iasul invadat de toti asa zisi politicieni care mai de care:Dorneanu, Vozganian, Scanteie, Sosoaca etc. Ce treaba au ei cu Iasul? Vrem politicieni adevarati daca exista care sa cunoasca situatia si sa ne reprezinte pe noi nu interesele lor.

  • Escroaca a fost demascată.
    Vai de retardații analfabeți funcționali, care o urmează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *