Prima pagină » Local » Senatorul de Iași Diana Șoșoacă, despre deplasările de/în lux ale președintelui Iohannis, la BZI LIVE: „Măi, ce pretenţii aveţi de la un om care spune că din meditaţii şi-a luat 6 case?”

Senatorul de Iași Diana Șoșoacă, despre deplasările de/în lux ale președintelui Iohannis, la BZI LIVE: „Măi, ce pretenţii aveţi de la un om care spune că din meditaţii şi-a luat 6 case?”

22 sept. 2023, 14:13, 2 ,
BZI.ro, în Local

În cadrul emisiunii BZI LIVE de vineri, 22 septembrie, senatorul de Iași Diana Șoșoacă a vorbit despre cheltuielile pe care trebuie să le suporte poporul român pentru ca președintele Klaus Iohannis să se poată simți ca un rege, pentru că acesta este modul în care aruncă cu bani în deplasările sale.

Reamintim așadar că zilele acestea, preşedintele Iohannis, împreună cu delegaţia României a participat la cea de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care a avut loc la New York.

„Poate îţi iei cazare cu o mie de euro pe noapte, hai, două mii de euro pe noapte apartamentul, că eşti preşedinte.. Ai staff-ul.. Ok, dar câţi oameni îţi iei cu tine şi pentru ce? Înţeleg să îţi iei SPP-istii, dar câţi oameni să iei cu tine? Domnule, trebuie făcută o cerere să vedem pe ce s-au cheltuit atâţia bani. Eu personal nu pot face interpelare, pentru că în conformitate cu legea, nu putem interoga preşedintele României.

Şi aşa, de ceva timp îmi interzic să mai fac interpelări pentru prefecturi, pentru primării, e un adevărat scandal între mine şi ei acolo, în Senat, pentru că i-au deranjat foarte multe întrebările şi interpelările mele şi pentru faptul că cer corpuri de control, şi s-au schimbat foarte mulţi în funcţii din cauza controalelor trimise la solicitarea mea. Să ştiţi că mai există în ministere oameni care vor să facă treabă. Am găsit înţelegere şi la miniştri, şi la secretari de stat, nu toţi sunt nişte nenorociţi.

În ceea ce priveşte preşedintele României, eu înţeleg să pleci, e normal. Preşedintele ar trebui să aibă nenumărate ieşiri în afara graniţelor , dar să se regăsească în tot ceea ce înseamnă sistemul de afaceri în România. Pentru că atunci când tu te duci într-o ţară străină cu o delegaţie, delegaţia aceea trebuie să aibă nişte puncte de discuţie. Ai nevoie de afaceri, iei pe cineva din patronatul de afaceri. Nu ştiu aici cum e protocolul, dacă ei îşi plătesc, pentru că dacă e la invitaţia preşedintelui, preşedintele plăteşte… Dar, în momentul acela, tu trebuie să te întorci cu nişte contracte. Contracte care se vor regăsi în locuri de muncă pentru români.

Dacă s-a dus de exemplu în Egipt… Păi noi în Egipt, Ceauşescu avea o strânsă legătură şi m-aş fi aşteptat să reînceapă cel puţin el să pună punctul pe I, ulteriorul MAE.. să discute măcar despre problema românilor din ţările respective. Eu în locul lui Iohannis m-aş duce în vizită în ţările în care nu avem graniță şi aş discuta mai ales de soarta românilor de acolo şi aş începe aceste discuţii, ulterior Parlamentul, Guvernul ar trebui să preia problema şi să ajungă la un acord”, a spus Diana Șoșoacă la BZI LIVE.

Senatorul de Iași Diana Șoșoacă la BZI LIVE

Liderul partidului S.O.S. România, senatorul Diana Șoșoacă a discutat la BZI LIVE despre cum toate aceste cheltuieli exorbitante ale președintelui sunt practic doar bani aruncați aiurea. Dintr-o călătorie de afaceri, trebuie să te întorci cu contracte, cu planuri concrete, semnături și acorduri.

În schimb, din deplasările lui Iohannis știm doar locația și costul. Spre exemplu, potrivit Boarding Pass, Administrația Prezidențială a închiriat pentru deplasarea la New York un avion de lux de mici dimensiuni: Bombardier Global 6000. Costul închirierii unei asemenea aeronave, potrivit site-urilor de profil, este între 10.000 și 15.000 de dolari pe oră de zbor.

„Nu ştiu ce face Iohannis. Nu l-am văzut decât dând mâna cu Ursula von der Leyen, în rest nu ştiu, eu nu l-am văzut, nu am văzut o agendă a preşedintelui care să poată să susţină astfel de călătorii. Nu ştiu, nu văd care sunt rezultatele, care sunt concluziile.  Uite, să zicem, ai dat 146 de mii de euro pe zi, deşi este.. nu ştiu pe ce să îi dai…Deci cineva trebuie să îl tragă la răspundere.

Echipa mea de avocaţi chiar o formulat în urmă cu o lună o plângere penală şi trebuia să mă duc să o depun, dar am vrut să mai văd nişte lucruri… Pot să îi depun o plângere penală, pot să îi fac o cerere, să o trimit separat, nu prin Parlamentul României, să îmi comunice şi mie care sunt cheltuielile şi care sunt rezultatele activităţii sale, pentru că o fi republică prezidenţială şi preşedintele o fi capul securiştilor, adică a serviciilor secrete, dar, trebuie şi el să dea socoteală pentru că banii sunt publici, banii sunt din buzunarul nostru. Pentru că ne împrumutăm cu nişte cote alarmante, pentru că suntem în picaj total… Şi explicați-mi, dar eu nu am văzut un rezultat al deplasărilor!!!

Îl văd pe vapoare, îl văd în plimbări, îl văd la mese.. Ok. Şi care e rezultatul? Cu ce a venit? Că nici nu trebuie să se deplseze în vreo ţară din asta care îi dă comandă, pentru că comanda lui vine efectiv prin plic sau chiar la telefon ‘miscă-te şi fă aia!’. Oricum România nu mai e condusă de preşedinte, de guvern şi de Parlament… România este condusă de americani!

Ăsta e adevărul! De ce să ne mai ascundem după deget. Domnul preşedinte ştie că e în al doilea mandat, ştie că nu o să mai aibă altul şi atunci probabil trage pe spețele bugetului de stat să se ducă în locuri în care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că îşi va permite să se ducă. Efectiv, că probabil că asta e!

Mă uitam şi la avionul ăla… Mă, da noi nu avem avioane? De ce trebuie să închiriezi… Mă uitam cât lux era, zici că era Biden…

Am impresia că oamenii aceştia sunt atinşi la un moment dat de o megalomanie a funcţiei, probabil că servilismul celor din jurul lor este atât de pregnant încât ajung să se creadă dumnezei. Altă explicaţie, din punct de vedere psihologic, nu găsesc! Sunt nişte limite şi asta ţine de educaţie, de bun simţ şi asta ţine şi de mizeria de moralitate, de imoralitate… Măi, ce pretenţii aveţi de la un om care spune că din meditaţii şi-a luat 6 case? Din evaziune fiscală, efectiv.

Ce vreţi să fie? Vreţi să fie un om corect? Are el meditaţiile alea înregistrate la FISC? A verificat cineva? Că a fost verificat, vă spun eu, că nu sunt trecute acolo! Nu există! Dacă iei fişele lui, declaraţiile la ANAF şi averea pe care o are, nu are de unde să demonstreze că acei bani sunt obţinuţi pe căi legale. Şi să ştiţi că meditaţia nedeclarată la ANAF e ilegală! E evaziune fiscală! Ştiu că toţi plătim meditaţii, eh, profesorii ăia ar trebui să se înregistreze şi să emită nişte chitanţe!

Dar 6 case, pe bune? Şi voi vreţi să respecte banul public şi să fie modest? V-aţi întrebat vreodată cât costă hainele de pe el şi de unde şi le ia?”, a conchis senatorul Diana Șoșoacă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *