Prima pagină » Local » Senatorii Maricel Popa și Marius Bodea refuză să susțină Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași. Parlamentarii au lipsit de la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului
Senatorii Maricel Popa și Marius Bodea refuză să susțină Autostrada A8 Târgu Mureș - Iași. Parlamentarii au lipsit de la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului

Senatorii Maricel Popa și Marius Bodea refuză să susțină Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași. Parlamentarii au lipsit de la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului

10 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Senatorii Maricel Popa și Marius Bodea au refuzat să participe la ultima întâlnire legată de Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași. La discuții au participat reprezentanți ai societății civile, parlamentari de Iași, dar și reprezentanți ai Guvernului României. Proiectul autorutei a ajuns din nou subiect de scandal, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prelungit termenele de finalizare a investiției

Scandal pe proiectul ce ține de Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași! Reprezentații asociațiilor ce susțin proiectul autostrăzii s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu toți parlamentarii din județul Iași au fost la întâlnirea cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, pe tema proiectului din Regiunea de Nord-Est.

Totul a plecat de la publicarea proiectului de hotărâre de Guvern privind aprobarea Planului Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii în perioada 2020-2030. În acest plan, Autostrada A8 Târgu Mureș – Iași nu se mai regăsește în lista de priorități, ceea ce a atras nemulțumirea asociațiilor civice, dar și a unor politicieni din județul Iași.

Senatorii Maricel Popa și Marius Bodea au chiulit de la întâlnirea pentru Autostrada A8

Reprezentanții „Împreună pentru A8” s-au arătat mulțumiți de discuțiile avute cu ministrul Transporturilor, însă au susținut că nu toți aleșii județului au răspuns invitației. Printre cei care au refuzat să participe s-au numărat și senatorii Maricel Popa (PSD) și Marius Bodea (USR). În spațiul public, aceștia își prezintă mereu susținerea pentru A8, însă realitatea este cu totul alta. Atât Maricel Popa, cât și Marius Bodea se numără printre cei mai slabi demnitari din județul Iași, două persoane care nu au demonstrat cu nimic că merită să-i reprezinte pe locuitorii județului la cel mai înalt nivel, în Parlamentul României.

De altfel, Maricel Popa are mai mult grijă de afacerile personale, decât de bunăstarea ieșenilor, așa cum se vede și din combinația făcută cu Poșta Română pentru un spațiu din municipiu.

Termen prelungit pentru dezbaterea proiectului A8 Târgu Mureș – Iași, în Guvern

Reprezentanții societății civile au arătat și care au fost concluziile întâlnirii de la nivel central pentru susținerea investițiilor din zona Regiunii de Nord-Est.

„Am cerut prelungirea termenului de dezbatere publică a acestui plan de investiții pe 2020-2030 și participarea societății civile în dezbaterea acestuia. Am cerut și înființarea unei comisii interministeriale din care să facă parte reprezentanți ai societății civile, pentru a reuși să deblocăm orice problemă și pentru a aduna la aceeași masă oameni din toate ministerele pentru a grăbi implementarea investițiilor. Am cerut reînceperea ședințelor de progres, care, odată cu schimbarea Guvernului și apariția coaliției, a încetat să mai funcționeze în cadrul CNAIR”, a susținut Ionel Apostol, reprezentantul „Împreună pentru A8”.

Marius Ostaficiuc, deputat PSD: ” Consultarea publică trebuie prelungită”

Și deputatul PSD Marius Ostaficiuc, prezent la întâlnirea cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, a evidențiat importanța proiectului A8 Târgu Mureș- Iași.

„Pe termen scurt, se va crea contextul favorabil finanțării adecvate a studiilor care, așa cum se știe, sunt în momentul de față subfinanțate. De asemenea, o altă prioritate o constituie prelungirea perioadei de consultare publică până la termenul limită când România și-a asumat calendarul. Cu alte cuvinte, vom avem în acest sens o Hotărâre de Guvern până la sfârșitul anului. Sunt mai optimist ca oricând în privința Autostrăzii Moldovei. Discuțiile au relevat că există dorință și voință politică, că există disponibilitate pentru dialog și, foarte important, pentru trecerea de la fază a discuțiilor la o fază practică”, a spus deputatul PSD Marius Ostaficiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *