Prima pagină » Actualitate » Senator PSD Vasile Toma: Nu văd rațiune si nici logică la ultima ieșire publică a șefului statului (P)
Senator PSD Vasile Toma: Nu văd rațiune si nici logică la ultima ieșire publică a șefului statului (P)

Senator PSD Vasile Toma: Nu văd rațiune si nici logică la ultima ieșire publică a șefului statului (P)

31 iul. 2020, 11:47,
în Actualitate

Personal, am preferat ca ieri să nu reacționez imediat, încercând să separ emoțiile de rațiune și logică. De fapt, sperând să găsesc o logică și o rațiune în declarațiile pe care domnul Klaus Iohannis, președintele pe cât de tăcut, pe atât de vocal atunci când vine vorba de îndeplinirea rolului de purtător de cuvânt al Guvernului, le-a făcut. Iar acum, la aproape 24 de ore de la aceste declarații, recunosc că nu am găsit încă nicio rațiune și nicio utilitate în vorbele domnului Președinte- purtător de cuvânt. Niciunele altele în afară de faptul că domnul Iohannis se află în plină campanie electorală și se folosește fățiș, extrem de grosolan și de lipsit de respect la adresa vieții noastre, a tuturor, de o situație medicală globală fără precedent pentru a aduna- crede domnia sa- puncte electorale pentru partidul pe care îl cultivă cu o sârguință demnă de o cauză mai bună. Cum ar fi, spre exemplu, cea de îndeplinire a atribuțiilor prezidențiale și de respectare a Legii Fundamentale a României.
Domnul Klaus Iohannis este foarte supărat. Pe oricine altcineva decât pe cei care ar trebui să își facă treaba și să gestioneze corect și eficient criza sanitară provocată de pandemia de Covid-19.

Domnul Klaus Iohannis este extrem de supărat pe români. Cei care sunt vinovați de această pandemie și cărora le arată amenințător degetul de fiecare dată când mai iese să facă o declarație. Îmi aduc aminte când, cu toții, așteptam să facă declarații esențiale în calitate de președinte al țării, iar domnia sa tăcea apăsat. Îmi aduc aminte când domnul Iohannis trebuia să acționeze și tot ce primeam erau, din nou, tăcere și ignorare. Însă, atunci, nu se apropiau alegerile.
Domnul Klaus Iohannis iese acum să ne certe pe toți. Să amenințe. Să găsească vinovați, urmând o singură idee fixă. Guvernul Orban este minunat în tot ceea ce face, iar singurul motiv pentru care criza sanitară provocată de Covid-19 nu a fost și nu este gestionată este pentru că românii sunt…neascultători și inconștienți. Și, evident, PSD-ul. Iar amenințările și atacurile ar trebui să fie suficiente pentru ca acest virus să dispară.
Nu faptul că domnul Iohannis aruncă vina pe PSD este o problemă. Cineva trebuie să fie țapul ispășitor, atunci când responsabilitatea, conștiința și capacitatea lipsesc, nu? Adevărata problemă este aceea că, din funcția de Președinte al unui stat democratic și de drept, își permite să acutizeze o criză și așa extrem de gravă, creând și mai multă panică, punând presiune pe români, jignindu-i și amenințându-i. Problema este că domnul Iohannis folosește Covidul drept temă electorală principală.
Problema este că domnul Iohannis nu are niciun scrupul și nimic sacru și singurul său principiu este „scopul scuză mijloacele”. În altă situație, aș fi spus că domnul Președinte- purtător de cuvânt este ridicol și penibil de incapabil. Însă, în această situație, nu pot decât să spun că acest domn, care, în aceste momente, își arată adevărata față, este de o inconștiență fatală și că niciun interes politic nu îl scuză și nu îl absolvă de vina că face orice altceva decât ar trebui și trebuie să facă un Președinte de țară ai cărei oameni se află în pericol maxim.

Domnule Klaus Iohannis, alegerile vin și pleacă. Însă viețile care se duc și cele care s-au schimbat total rămân ca o dovadă a lipsei de scrupule și a desconsiderării la adresa românilor. Ea este singura urmă pe care o lăsați în această vreme în care, de la pupitrul prezidențial, vorbind apăsat și arătând cu degetul, credeți că sunteți mai presus de orice și de oricine.

Domnule Klaus Iohannis, în politică și în guvernare, morala și etica nu sunt opționale. Ele sunt diferențiatoare. Așa cum Constituția nu este nici ea opțională sau o excepție. Din păcate pentru noi toți, dumneavoastră demonstrați că sunteți o excepție nefastă și periculoasă, care ar avea mare nevoie să se uite în oglindă, să se arate singur cu degetul și să plece rușinat capul.

Senator Vasile Toma
Iasi Capitala Istorica a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *