Prima pagină » Actualitate » Senatoarea Roxana Pațurcă, exclusă din PSD, primită în PNL

Senatoarea Roxana Pațurcă, exclusă din PSD, primită în PNL

02 sept. 2020, 09:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Senatoarea Roxana Pațurcă, exclusă din PSD pentru că a lipsit din Parlament în ziua moțiunii, a fost primită în PNL. Totul s-a întâmplat la doar o zi după decizia luată în ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Alți trei deputaţi, Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan, care au lipsit de la votul moțiunii de cenzură, au fost excluși din PSD. Aceștia au absentat din diferite motive de la şedinţa de plen comun a Parlamentului în care trebuia votată moţiunea de cenzură depusă de social democrați împotriva Guvernului Ludovic Orban.

Deputatul Adrian Todor a susținut că a avut un motiv întemeriat să lipsească de la moțiune pentru că trebuie să stea în carantină până în 10 septembrie, lucru despre care afirmă că era cunoscut de Marcel Ciolacu.

„E mai ușor să cadă niște capete mărunte, decât să-și asume responsabilitatea eșecului”, a spus Adrian Todor.

Senatoarea Roxana Pațurcă, exclusă din PSD, primită în PNL

Cu numai câteva zile înainte de a fi dată afară din PSD și de a fi primită în PNL, Roxana Pațurcă avea un mesaj extreme de dur la adresa actualilor colegi.

„PSD rămâne alături de pensionari și susține majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie. Deși PNL se opune cu toată forța politică majorării pensiilor, PSD rămâne același partid care este aproape de oameni și aproape de toți românii care își fac sau și-au făcut datoria față de țară.

PNL nu are voie să spună că «nu sunt bani de pensii» atât timp cât au găsit bani pentru tunurile financiare date în timpul pandemiei sau atât timp cât au găsit bani pentru plata la suprapreț a măștilor și dezinfectanților“, susținea Roxana Pațurcă.

Carmen Dan a fost iertată de conducere

Singura care a scăpat de excluderea din partid, chiar dacă a absentat de la votul moțiunii de cenzură, este fostul ministru de Interne Carmen Dan. Aceasta a susținut că mama sa a fost confirmată cu COVID-19.

„Nu mi-am dorit această situaţie! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu îmi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac. Cine mă bănuieşte de înţelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic înseamnă că nu mă cunoaşte. Iar pentru cei care nu mă cunosc nu am nicio obligaţie să mă justific. Sănătate tuturor!”, a scris Carmen Dan pe pagina sa de pe Facebook.

Marcel Ciolacu, dur la adresa „trădătorilor“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost extreme de vehement la adresa parlamentarilor care au lipsit de la votul moțiuni ide cenzură, acuzându-I că sunt trădători și frpturiști.

„Toţi trădătorii, toţi fripturiştii, toţi combinagii care au ţinut acest Guvern în viaţă pentru a prinde un nou mandat pe lista de traseişti a PNL sunt răspunzători alături de PNL pentru acest dezastru!

La fel şi toate partidele care au girat corupţia, traseismul şi prostia Guvernului PNL! Dezastrul este acum total! Cu economia pusă pe butuci, fără alocaţii dublate, cu pensii mărite în bătaie de joc, sub rata inflaţiei, şi cu o harababură totală în ceea ce priveşte începerea şcolilor”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *