Prima pagină » Local » Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă, reacție dură la adresa premierului Nicolae Ciucă
Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă, reacție dură la adresa premierului Nicolae Ciucă

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă, reacție dură la adresa premierului Nicolae Ciucă

26 ian. 2022, 13:12,
BZI.ro, în Local

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă, are o reacție dură la adresa premierului Nicolae Ciucă despre care spune că servește interesele SUA și ale Germaniei. Aceasta menționează că interesele României nu sunt apărate de către premierul PNL.

Diana Șoșoacă este o apariție constantă în spaţiul public mai ales din prisma scandalurilor în care a fost implicată.

Senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă, reacție dură la adresa premierului Nicolae Ciucă

Nicoae Ciucă, militar de profesia a fost numit de către alianța PSD-PNL-UDMR pe poziția de premier al Guvernului României. În aceste momente în care există tensiuni uriașe în Ucraina, senatoarea de Iași, Diana Șoșoacă îl acuză pe Nicolae Ciucă de dezinteres pentru România. Aceasta menționează că premierul apără interesele SUA și ale Germaniei:

„Poziția noastră în fața UE, în fața NATO, peste tot, a fost poziția ghiocelului. Dacă ar fi oameni ca noi, cei care luptăm și am putea să negociem noi sau să spunem: Hello! Ăsta nu e teritoriu de joacă, nici al Rusiei, nici al Americii, nici al Germaniei, nici al Franței. Duceți-vă în alt teritoriu și încercați să vă arătați mușchii, pe românește, în altă parte, nu pe teritoriul României!

Asta ar trebui să facă un președinte patriot, un președinte vertical, demn. Asta ar trebui să facă un prim-ministru, care mai este și militar, numai că nu e militar român, este militar american, că ei l-au decorat. Și atunci, cum să nu lași tu NATO să facă un teatru de încercări din România”, a afirmat Șoșoacă, potrivit Bugetul.ro.

Asta în condiţiile în care președintele Emmanuel Macron, dar și președintele Joe Biden au afirmat faptul că România va fi apărată în caz de conflict şi că vor trimite trupe pe teritoriul țării dacă situația din regiune escaladează.

 

Ce spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu despre situația din Ucraina

Recent, Vasile Dîncu, ministrul apărării a avut o intervenție legată de situația tensionată din Ucraina. Ministrul a afirmat că nu este ușor și că cea mai mare problemă a românilor ar trebui să fie facturile la utilități:

„Eu am spus că cea ea mai mare amenințare sunt facturile. Am vorbit de amenințarea pentru populație, nu am vorbit de amenințarea la adresa României. Eu stau la București și nu știu ce facturi am primit acasă la Cluj”, a spus Vasile Dîncu.

De altfel, ministrul a mai afirmat faptul că rezerviștii au primit scrisori pentru că așa este in fiecare an. Nu s-a discutat în niciun moment despre activarea acestora.

”Activarea rezerviștilor se face în fiecare an, prin rotație. În fiecare an facem această verificare (…) În niciun caz nu s-a discutat în acest moment despre activarea rezerviștilor, nu suntem în această situație”, a spus Vasile Dîncu.

În altă ordine de idei președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT-ul pentru a discuta despre problema din Ucraina. Pe ordine de zi sunt două subiecte legate de securitatea României la Marea Neagră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *