Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Toată lumea ar trebui să cunoască acest simptom clar al cancerului pulmonar

Toată lumea ar trebui să cunoască acest simptom clar al cancerului pulmonar

10 nov. 2019, 18:21,
BZI.ro, în Sanatate

Semnul clar al cancerului de plamani. Cancerul pulmonar provoacă mii de decese în fiecare an; este tipul de cancer cu cea mai mare rată de mortalitate. Peste 45.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer pulmonar în Marea Britanie în fiecare an și doar 17% dintre aceste persoane sunt încă în viață 5 ani mai târziu. Deoarece simptomele apar adesea odată ce cancerul este metastazat, multe persoane sunt diagnosticate prea târziu. Cu toate acestea, există un simptom discret care vă poate avertiza.

Simptome discrete

Printre simptomele cancerului pulmonar se numără oboseala, scăderea în greutate, durerile de cap și durerile de spate. Pacientul poate avea și alte părți dureroase ale corpului, deoarece cancerul se răspândește, prin ganglioni, in sânge. Până când descoperiți aceste probleme de sănătate, de obicei este prea târziu, deoarece cancerul a afectat deja întregul corp. Cu toate acestea, suferiți de o tuse persistentă care nu pare să vrea să plece? Deci, este mai bine să vă consultați medicul.

Semnul clar al cancerului de plamani: tusea

Tusea este de obicei primul simptom al cancerului pulmonar, dar, din moment ce toată lumea tuseste din când în când și pare adesea inofensivă, multe persoane nu acordă atenție. Acest lucru este de înțeles: de multe ori o tuse este cauzată de o răceală sau bronșită și nu este neobișnuit să continue tusea chiar și după ce nu a trecut răceală. Dar dacă aveți o tuse încăpățânată, uscată sau un alt tip de tuse, fără să vă fi îmbolnăvit recent de răceală sau bronșită, cel mai bine este să consultați medicul.

Paradiz iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *