Prima pagină » Radio » Actualitate » Semnificații vise cu șerpi. Care sunt cele mai comune înțelesuri ale acestor manifestări ale subconștientului
Semnificații vise cu șerpi. Care sunt cele mai comune înțelesuri ale acestor manifestări ale subconștientului

Semnificații vise cu șerpi. Care sunt cele mai comune înțelesuri ale acestor manifestări ale subconștientului

22 oct. 2021, 15:36,
BZI.ro, în Radio

Dat fiind faptul că șarpele este o reptilă temută, mulți oameni își fac griji când au vise cu șerpi. Atât tălmăcitori, cât și neurologi celebri au atribuit acestor vise diferite conotații și au formulat teorii.

Șerpii care ne apar în vis pot avea diferite culori sau dimensiuni. Adesea, interpretarea ține de fiecare persoană în parte și sentimentele sale față de această reptilă. Ca toate visele, și cele cu șerpi au semnificații pozitive, dar și negative.

Semnificații pozitive pentru vise cu șerpi

Înainte de apariția religiei creștine, șarpele era considerat un simbol al fertilității. Pe atunci, oamenii considerau că șarpele este simbolul unui zeu cu puteri vindecătoare. Această interpretare se datorează abilității șarpelui de a se strecura și a aluneca pe lângă obstacole. Sigmund Freud are o teorie proprie privind visele cu reptile. Acesta susține că șarpele reprezină energia masculină. Din această cauză, mai ales în cazul femeilor, șarpele din vis poate avea conotații sexuale. Cu toate acestea, nu este exclus ca semnificația aceasta să fie valabilă și în cazul bărbaților.

Mai mult decât atât, Freud susține că șarpele simbolizează un lucru sau o persoană familiară persoanei care visează. Tocmai de aceea, interpretarea visului capătă un caracter personal și nu poate fi interpretată în totalitate folosind site-uri de pe internet. Deși vă poate surprinde, visul în care suntem atacați de un șarpe poate avea și semnificații pozitive. Astfel, poate însemna că vom trece printr-o perioadă care vom fi puși la încercare, ne vom confrunta cu o situație care ne va intriga, dar din care vom avea numai de câștigat.

Alternativ, mai poate însemna că efortul depus pentru a ne atinge scopurile va da roade. Totodată, dacă visăm că avem un șarpe în casă, acest lucru înseamnă că partenerul de viață ne este credincios. Pentru cei singuri, visul în care apare un șarpe în iarbă aduce vești bune deoarece se spune că șarpele în mediul său natural prevestește fericire pe plan sentimental. Dar și mărimea șarpelui este importantă. De exemplu, dacă visăm un pui de șarpe, acest vis poate însemna că avem un potențial imens dar neexplorat de a realiza ceea ce ne dorim.

Conotații negative ale reptilei din vise

În religia creștină, șarpele reprezintă simbolul diavolului. De aceea, mulți tălmocitori de vise susțin că dacă visăm șerpi avem un dușman care complotează împotriva noastră. Un exemplu de vis ce poate avea această conotație este șarpele veninos, care semnifică oameni răuvoitori, probleme, necazuri, îndoieli și griji.  În plus, dacă visăm că șarpele veninos ne atacă, înseamnă că ne simțim vulnerabili în fața dușmanilor.

vise cu șerpi

În religia creștină, șarpele este în strânsă legătură cu Păcatul Originar

Deși visul în care apare un pui de șarpe ne poate aduce vești bune, este posibil să denote că subestimăm pericolul care ne pândește. Dacă în vis apar mai mulți șerpi, poate însemna că trecem printr-o perioadă dificilă, în care problemele de orice fel ne apasă și nu știm cum să le rezolvăm.

Cu toate că pentru toate aceste astfel de vise, tălmăcitorii au stabilit semnificații anume, ele pot diferi de la om la om. De aceea, pentru a interpreta visele pe care le avem, este necesar să reținem cât mai multe detalii din ele. Ar fi bine ca, imediat ce ne trezim, să notăm ce ne amintim. În acest sens, putem utiliza un caiet pe post de jurnal de vise cu șerpi, ori altele care ne îngrijorează sau ne bucură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *