Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Puteți face un atac de cord fără să știți

Puteți face un atac de cord fără să știți

17 oct. 2019, 19:44,
BZI.ro, în Sanatate

Semnele tacute ale unui infarct. Potrivit unui studiu publicat în revista Circulation, jumătate din toate atacurile de cord ar fi tăcute. Trec neobservate, dar ar putea fi extrem de periculoase.

Infarcturi silențioase, dar periculoase

Pentru o mare majoritate dintre noi, atacul de cord este asemănat cu dureri violente la nivelul toracelui, disconfort, lipsă de respirație…

Dacă multe atacuri de cord apar în acest fel, este posibil, de asemenea, că inima sa sufere fără ca persoana în cauză să fie conștientă de nimic.

Acest lucru este dezvăluit într-un studiu publicat în revista Circulation.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit 9.500 de persoane timp de peste 20 de ani.

În această perioadă, 386 de persoane au suferit un atac de cord cu simptomele pe care le cunoaștem, iar 371 au avut o criză fără să știe.

Dar aceste crize tăcute nu sunt mai puțin periculoase, dimpotrivă. Deoarece nu sunt depistate și tratate, înmulțesc cu 3 riscul de deces.

Atunci când o persoană este îngrijită, în urma unui atac de cord, riscul de deces este de 34%.

Ne putem imagina pagubele pentru o persoană care nu este conștientă că este în pericol.

Semnele tacute ale unui infarct. Tratamentul reduce riscul de deces

„Acest tip de atac de cord este la fel de rău ca un atac de cord mai clasic”, spune dr. Elsayed Soliman, unul dintre autorii studiului.

„Dar, deoarece pacienții nu știu că au o problemă cardiacă, nu pot primi tratamentul potrivit pentru a evita un altul”.

Autorii studiului precizează că bărbații sunt mai afectati de aceste crize tăcute, dar femeile mor mai ușor. „Studiul nostru sugerează, de asemenea, că afro-americanii se descurcă mai rău decât albii”, adaugă cercetătorul.

Potrivit autorităților din domeniul sănătății, pentru a evita un atac de cord, trebuie să încetați să fumați, să mâncați sănătos, să faceți exerciții fizice în mod regulat și să monitorizați colesterolul și tensiunea arterială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *