Prima pagină » Sanatate » Semne că sarcina merge bine în primul trimestru. Care sunt cei mai importanți factori?

Semne că sarcina merge bine în primul trimestru. Care sunt cei mai importanți factori?

11 apr. 2023, 10:00,
în Sanatate

Tot mai multe femei doresc să cunoască care sunt acele semne care indică că sarcina merge bine în primul trimestru. Din momentul în care o femeie află că este însărcinată, ea este neliniștită cu privire la modul în care decurge sarcina, la modul în care se dezvoltă copilul în pântece, la viitoarea naștere și așa mai departe. Cum știi dacă sarcina decurge bine? Acest lucru este indicat de o serie de semne directe și indirecte.

Desigur, cel mai bun mod de a ști că bebelușul se dezvoltă normal în uter, este să nu lipsească de la nici o întâlnire programată cu obstetricianul-ginecolog, să facă în timp util ecografii și să facă testele necesare. Acest lucru se poate face și pe baza propriilor observații ale femeii însărcinate, așa că medicii recomandă, de obicei, să țină un jurnal și să înregistreze modul în care evoluează sarcina pe săptămâni. De asemenea, medicii recomandă femeilor însărcinate să observe tot ceea ce privește starea fizică și sentimentele psihice ale acesteia în timpul sarcinii.

Semne că sarcina merge bine în primul trimestru. La ce să fie atentă viitoarea mămică?

Este bine să știți că, în general, este foarte dificil să evaluezi corect evoluția unei sarcini pe cont propriu. Puteți face o greșeală și interpreta greșit semnele unei sarcini în curs de dezvoltare sau, dimpotrivă, ale unei sarcini grele.

Din punctul de vedere al unei persoane obișnuite, o sarcină normală este indicată de toxicoză și arsuri la stomac, schimbări frecvente de dispoziție, oboseală, creșterea rapidă a abdomenului, sâni măriți și sfârcuri sensibile. De asemenea, are loc creșterea sau lipsa poftei de mâncare, apariția contracțiilor de „antrenament” și a colostrului pe măsură ce se apropie nașterea și altele asemenea.

Dar cum știți dacă sarcina decurge bine, dacă, de exemplu, toxemia nu deranjează femeia sau dacă la începutul celui de-al doilea trimestru greutatea corporală a rămas aceeași? Dacă o femeie însărcinată merge la un medic care efectuează controale regulate și monitorizează evoluția sarcinii.

Cât de des ar trebui să vă vizitați medicul? Prin ce schimbări trece corpul în primele 20 de săptămâni de sarcină

O femeie însărcinată ar trebui să viziteze un medic lunar, până la 20 de săptămâni, de la 21 la 30 de săptămâni – de două ori mai des, iar în ajunul nașterii – săptămânal. Totul este luat în considerare: ritmul cardiac, care crește cu 30-50%; tensiunea arterială, care scade în al doilea trimestru din cauza creșterii circulației sângelui între uter și placentă. Precum și sângele, caracterizat de o reducere a numărului de globule roșii.

Tractul digestiv, care prezintă un dezechilibru evident, pielea, care se transformă în pete pigmentare. Din punct de vedere medical, sarcina este normală dacă femeia ia treptat în greutate. Creșterea normală în greutate în timpul sarcinii este atunci când femeia ia în greutate aproximativ 200-1000 de grame pe lună și 9-13 kg pe toată perioada sarcinii.

Din moment ce cunoști care sunt acele semne că sarcina merge bine în primul trimestru trebuie să știi de ce factori depinde sănătatea viitorului tău copil. Sarcina este una dintre cele mai interesante perioade din viața ta. Pentru ca sarcina să decurgă bine, trebuie să duceți o viață cât mai sănătoasă. Un stil de viață sănătos este important, deoarece nu afectează doar bunăstarea și starea ta mentală, ci și sănătatea copilului tău nenăscut. Încearcă să mănânci alimente sănătoase, să te menții activă și să ai grijă de starea ta emoțională. Este posibil să trebuiască să faceți unele schimbări în stilul dvs. de viață. Făcând aceste schimbări în viața dvs. vă veți îmbunătăți sănătatea dvs. și a copilului nenăscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`