Prima pagină » Actualitate » Semnalul de alarmă tras de medicul Paul Ichim: „Spitalele vor deveni bombe pentru pacienți”

Semnalul de alarmă tras de medicul Paul Ichim: „Spitalele vor deveni bombe pentru pacienți”

31 ian. 2022, 11:36,
BZI.ro, în Actualitate

După ce a crescut numărul pacienţilor infectaţi cu Covid-19, medicul Paul Ichim avertizează că alocarea unui număr mai mare de paturi pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus nu va face altceva decât să transforme spitalele în „bombe pentru pacienţi”.

În secţiile de terapie intensivă se află în prezent 861 de pacienţi infectaţi, cu 37 mai mult decât în ziua anterioară.

Semnalul de alarmă tras de un medic român

Având în vedere că  ieri au fost înregistrate 19.668 de cazuri de persoane testate pozitiv cu Covid-19, iar în secţiile ATI se află internate 861 de persoane, cu un număr cu 37 mai mult decât în ziua precedentă, medicul chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, Paul Ichim, a criticat lipsa de reacţie din partea autorităţilor române, explicând că o imunizare în număr mare este o greşeală:

„După ce s-au codit că să nu deranjeze electoral, să dea acel certificat verde, acum o dau pe direct că nimeni nu scapă de infectare. În concluzie, după capul…..unora ajunși în funcție, o punem de o imunizare de tip spartan, cine crapă nu și-a știut interesul, a fost slab, asta e”, a spus Paul Ichim pe rețelele sociale.

Medicul Paul Ichim: Spitalele vor deveni bombe pentru pacienţi

Odată cu decizia de a aloca un număr de paturi pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus în toate spitalele din ţară, medicul Paul Ichim spune că numeroase unităţi medicale vor deveni un adevărat focar de infecţie pentru ceilalţi bolnavi:

„Unde mai pui că a apărut duma că în spitalele fără profil de infecțioase sau pneumologie, să se aloce celor cu COVID, 20 % din paturi. Pe la noi aia de la infecțioase solicită judeţeanului să acopere restul patologiei cu profil de boli infecto-contagioase, probabil hepatite acute, meningite, boli diareice acute etc… În stilul ăsta, un spital tip lama/monobloc ce nu poate asigura circuite funcționale epidemiologice, va deveni o bombă pentru restul pacienților. Despre personal ce să mai spunem, deja pică pe capete”, a adăugat medicul chirurg.

Bilanț coronavirus în România: internări şi decese

Grupul de Comunicare Strategică a raportat aproximativ 20.000 de cazuri noi de coronavirus în ultimele zile. Astfel, până pe 30 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.196.394 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care, 49.693 de cazuri sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, fiind testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 d zile după prima infectare.

Până în acest moment, 1.899.522 de romani au fost declaraţi vindecaţi. Totodată, INSP a raportat un număr de 52 de decese, dintre care 28 de bărbaţi şi 24 de femei.
Trei dintre decese au fost înregistrate la categoria de vârsta 50-59 ani, 13 la categoria de vârsta 60-69 de ani, 23 la vârsta 70-79 de ani şi 13 la categoria de vârsta peste 80 de ani. Dintre aceste cazuri raportate, 51 de pacienţi au prezentat comorbidități.

Semnalul de alarmă tras de medicul Paul Ichim, vine în urma publicării bilanțului din ultimele zile, ce afișează că în toate spitalele din ţară s-a înregistrat un număr de 8.880 de persoane internate cu noul coronavirus, cu 425 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, în secţiile de terapie intensivă se află 861 de pacienţi infectaţi, cu 37 mai mult decât în ziua anterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *