Prima pagină » Coronavirus » Semnal de alarmă tras de un cunoscut medic din Canada: Redeschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Semnal de alarmă tras de un cunoscut medic din Canada: Redeschiderea școlilor duce la creșterea numărului de cazuri de coronavirus

09 sept. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

Un cunoscut medic din Canada trage un semnal de alarmă în legătură cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus odată cu redeschiderea școlilor.

Directorul de sănătate publică, dr. Theresa Tam, a declarat că în medie au fost raportate zilnic 545 de cazuri noi în ultima săptămână, în comparație cu aproximativ 300 în iulie.

„Acest lucru este îngrijorător și vreau să subliniez că atunci când apar cazuri, inclusiv în școli, este o reflecție asupra a ceea ce se întâmplă în comunitate. Această săptămână este cu adevărat critică”, a declarat Theresa Tam.

Semnal de alarmă tras de un cunoscut medic din Canada:

Mii de studenți din întreaga țară s-au întors marți la cursuri, în timp ce deschiderea școlilor din Alberta, Saskatchewan, Ontario și Quebec au dus la o creștere accelerată a numărului de cazuri.

În Ottawa, aproximativ 200 de elevi și angajați din cinci școli catolice franceze au fost rugați să se autoizoleze din cauza unei posibile expuneri la COVID-19 în autobuzele școlare.

Quebec, unde elevii au reluat școala luna trecută, a raportat deja o serie de cazuri în școli.

Theresa Tam a remarcat faptul că această creștere a infecțiilor a fost concentrată în rândul adulților mai tineri și a menționat riscul pe care îl reprezintă adunările de familie.

Într-o declarație de presă, premierul din Ontario, Doug Ford, a criticat tinerii și studenții despre care a spus că țin petreceri neautorizate și i-a avertizat că dorește ca poliția să anchetze aceste situații.

„Nu trebuie să mai fie ținute astfel de petreceri!, a spus Doug Ford. Ontario a anunțat amânarea cu o lună a ridicării restricțiilor rămase.

Quebec a dezvăluit un sistem de alertă în patru pași pentru măsuri de reducere a COVID-19 care ar introduce restricții precum limitarea numărului de persoane autorizate să se adune în funcție de riscul transmiterii.

Sistemul, care variază de la „ verde” la „ roșu,” este destinat să ajute oamenii să înțeleagă nivelul actual de risc, dar și ce acțiuni vor fi întreprinse în caz de focare grave.

Ministrul Sănătății din Canada, Christian Dubé, a declarat că evaluarea va fi actualizată săptămânal și pe baza situației epidemiologice, a ratei de transmitere și a capacității sistemului de sănătate.

Ce se mai întâmplă cu coronavirusul în Canada

Ieri, Canada a avut 133.563 de cazuri confirmate și prezumtive de coronavirus. Provinciile și teritoriile canadiene au avut 117.565 cazuri de persoane vindecate. Un bilanț al CBC News al deceselor bazat pe rapoarte provinciale, informații regionale de sănătate și rapoarte CBC a fost de 9.194 persoane.

Ministrul Sănătății, Patty Hajdu, a cerut o revizuire independentă a Rețelei Globale de Informații în Sănătate Publică (GPHIN) ca răspuns la afirmațiile unor oameni de știință conform cărora avertismentele lor mai vechi despre amenințarea COVID-19 au fost ignorate sau abordate necorespunzător de către personalul superior al Agenției de Sănătate Publică din Canada.

Rețeaua, o unitate de monitorizare și analiză administrată de guvernul federal, alertează înalții oficiali cu privire la riscurile asupra sănătății din întreaga lume prin compilarea rapoartelor mass-media și a altor informații despre focare.

Creată în anii 1990, rețeaua servește ca sistem de avertizare timpurie pentru Canada și Organizația Mondială a Sănătății (OMS). GPHIN a semnalat un nou virus asemănător pneumoniei în Wuhan, China, la sfârșitul lunii decembrie 2019.

Globe and Mail a raportat despre îngrijorările interne cu privire la eficacitatea sistemului de raportare după ce modificările făcute în 2018 și 2019 au mutat atenția rețelei de la monitorizarea tendințelor globale de sănătate la un rol mai intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *