Prima pagină » Actualitate » Semnal de alarmă tras de Radu Țincu: „Faptul că Guvernul nu poate să adopte noi măsuri de restricții este un neajuns“

Semnal de alarmă tras de Radu Țincu: „Faptul că Guvernul nu poate să adopte noi măsuri de restricții este un neajuns“

11 dec. 2020, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Radu Țincu, specialist ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, targe un semnal de alarmă în legătură cu impunerea de no irestricții.

Radu Țincu susține că imposibilitatea Guvernului interimar de a adopta noi măsuri de restricții este periculoasă pentru sistemul sanitar din România.

„Faptul că există un Guvern care nu poate să adopte noi măsuri de restricții este un neajuns și dacă pandemia va fi pierdută de sub control, cel puțin în perioada următoare, cel puțin pentru anumite zone, acest lucru limitează capacitatea Guvernului de a implementa măsurile corecte“, a declarat Radu Țincu.

Radu Țincu: „Ar trebui să se poată institui un Guvern cu drepturi depline pentru că o evoluția a pandemiei este imprevizibilă“

Specialistul ATI la Spitalul Floreasca din Capitală a precizat că ar trebui numit un nou Guvern, cu drepturi depline, pentru că o evoluția a pandemiei este imprevizibilă.

„Cred că această dezbatere ar trebui să fie scurtă și să se poată institui un Guvern cu drepturi depline pentru că o evoluția a pandemiei este imprevizibilă. Nimeni nu poate garanta cum va arăta peste câteva zile, săptămâni, evoluția în București sau în alte zone ale țării. Va trebui să fim pregătiți să putem implementa toate măsurile și această luptă politică să nu realizeze piedici în implementare măsurilor corecte”, a mai spus Radu Țincu.

„Viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul!“

Specialistul ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, se așteaptă ca viitorul apropiat să fie mai grav decât prezentul și că măsurile implementate vor avea nevoie de o nouă evaluare, astfel încât să ajungă să stopeze virusul.

„Viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul pentru că ne uităm la cifrele din fiecare zi publicate la ora 13:00, Bucureștiul se menține cu un număr extrem de ridicat de cazuri noi, peste 1600 de pacienți diagnosticați, mult mai mult decât poate să gestioneze un sistem de terapie intensivă care este deja supraaglomerat. Astfel de transporturi aeriene cu aeronave militare vor mai avea loc și în perioada următoare“, a declarat Radu Țincu.

Radu Țincu: „Va trebui de urgență să se reconsidere evaluarea măsurilor implementate“

Specialist ATI la Spitalul Floreasca din Capitală a precizat că va trebui de urgență să se reconsidere evaluarea măsurilor implementate.

„Vestea proastă este că nu reprezintă o politică pe termen lung pentru că și spitalele unde vor fi transferați acești pacienți la un moment dat se vor umple. Va trebui de urgență să se reconsidere evaluarea măsurilor implementate. Dacă acest măsuri nu reușesc să stopeze transmiterea virusului, vor trebui implementate noi măsuri”, a menționat Radu Țincu.

Peste 7.000 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 10 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 539.107 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 434.679 de pacienți au fost declarați vindecați, știrioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.067 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 12.948 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 09.12.2020 (10:00) – 10.12.2020 (10:00) au fost raportate 127 decese (71 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *