Prima pagină » Actualitate » Semnal de alarmă tras de PSD: Rezultatul alegerilor locale nu va fi unul relevant
Semnal de alarmă tras de PSD: Rezultatul alegerilor locale nu va fi unul relevant

Semnal de alarmă tras de PSD: Rezultatul alegerilor locale nu va fi unul relevant

21 iun. 2020, 16:51,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Semnal de alarmă tras de PSD. Purtătorul de cuvânt al social-democraților, Lucian Romaşcanu, afirmă că este evident că trebuie să avem aceste alegeri locale, ele nu pot fi prelungite mai târziu de 1 noiembrie, însă susţine că rezultatul scrutinului nu va fi unul relevant în situaţia în care starea de alertă va fi prelungită.

„Domnul Orban a anunţat alegerile locale pe data de 27 septembrie. În momentul în care prelungeşte starea de alertă, deja pune în dificultate calendarul de desfăşurare al acestor alegeri, trebuie strânse semnături, sunt o grămadă de lucruri care se fac şi care necesită apropiere, aşteptăm să vedem cum vede dumnealui aceste lucruri pentru perioada următoare şi vom comenta la momentul potrivit”, a afirmat Romaşcanu.

Semnal de alarmă tras de PSD: „Orban va insista pentru prelungirea stării de alertă“

El a susţinut că dacă premierul Ludovic Orban va insista pe prelungirea stării de alertă la nivel naţional va fi pus în pericol dreptul de vot al populaţiei.

„Epidemia sigur nu se va stinge numai că intensitatea, aşa cum am văzut chiar din cifrele Guvernului, este în primul rând nu pe întreg teritoriul naţional, în al doilea rând depinde foarte tare de modul cum vor dumnealor să-şi prezinte cifrele. În consecinţă, va trebui să avem o analiză independentă a epidemiologilor şi o analiză şi o încuviinţare din partea Parlamentului. În momentul în care domnul Orban va insista pe o stare de alertă la nivel general cu toate restricţiile pe care le ştim, va fi pus în pericol însuşi dreptul de vot al populaţiei pentru că atunci când există acest discurs alarmist al guvernului şi al preşedintelui lumea probabil că va fi foarte puţin tentată să iasă să-şi exprime votul, iar aceste alegeri vor fi, în această situaţie, nereprezentative” a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

„Este evident că trebuie să avem aceste alegeri, Ele nu pot fi prelungite mai târziu de 1 noiembrie”, a conchis Lucian Romaşcanu.

Liberalii, acuzați că manipulează cifrele pandemiei

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că Executivul manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. El arată că PNL deține monopolul asupra tuturor datelor oficiale și blochează orice tentativă de a afla rezultate și din alte surse.

„Guvernul PNL manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. Guvernul are monopolul informațiilor oficiale și refuză cu îndârjire să lase să vină date și din alte surse, cel puțin la fel de credibile. Primăria Capitalei a încercat de 2 ori o testare în masă, dar de două ori Guvernul a blocat procesul. La fel s-a întâmplat cu orice altă instituție”, a spus Lucian Romașcanu.

„Am cerut de mai multe ori să ni se spună numărul persoanelor infectate. Nu ni s-au pus la dispoziție datele. Ni se dau doar numărul de teste și nu numărul oamenilor care sunt infectați.

Amenință sau elimină din structura de decizie pe toți cei care îndrăznesc să spună altceva decât varianta oficială (…) Doctorul Streinu Cercel este cel mai elocvent exemplu.

Guvernul testează doar în funcție de interesul politic, nu în funcție de nevoile sanitare. La început, când intrau oameni în țară se testa extrem de puțin, iar acum când Guvernul dorește prelungirea stării de alertă, se testează mai mult”, a precizat Lucian Romașcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *