Prima pagină » Local » Semnal de alarmă tras de prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Mai mulți pacienți cu obezitate morbidă au ajuns la Urgențe“

Semnal de alarmă tras de prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Mai mulți pacienți cu obezitate morbidă au ajuns la Urgențe“

16 ian. 2021, 09:01,
în Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul mare de pacienți cu obezitate morbidă care au ajuns la Urgențe în ultima perioadă.

„În ultima săptămâna am primit in fiecare zi cel puțin un pacient cu obezitate morbidă – peste 150 kg, dintre care trei peste 200kg. Patru bărbați și trei femei, cu vârste între 23-61 ani, au ajuns la UPU al Spitalului Sf. Spiridon. Ultimul a fost adus în noaptea aceasta cu insuficiență respiratorie post COVID-19, fiind infectat în luna noiembrie a anului trecut. Pacientul necesită ventilație mecanică și este în ATI“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Diana Cimpoeșu: „E dificil sau imposibil să intre la computer tomograf și au nevoie de manșete de tensiune speciale“

Medicul susține că acești pacienți au nevoi speciale și îngrijire specială. Mai grav este faptul că în cazul acestora prognosticul este rezervat.

„Toți au avut nevoie de echipaje suplimentare de pompieri pentru a fi transportați. Ceilalți sunt la secțiile Diabet și Medicină Internă. E dificil sau imposibil să intre la computer tomograf și au nevoie de manșete de tensiune speciale, de îngrijire specială iar pe termen lung au un prognostic rezervat. Din păcate, așa ne aliniem tendințelor mondiale de creștere a numărului de pacienți obezi!“, a adăugat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`