Prima pagină » Actualitate » Semnal de alarmă tras de managerul Institutului Marius Nasta: Copiii pot fi „purtători ascunşi” ai coronavirusului
Semnal de alarmă tras de managerul Institutului Marius Nasta: Copiii pot fi „purtători ascunşi” ai coronavirusului

Semnal de alarmă tras de managerul Institutului Marius Nasta: Copiii pot fi „purtători ascunşi” ai coronavirusului

24 aug. 2020, 17:39,
Cristian ZAVASTIN, în Actualitate

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din București, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă în legătură cu modul în care se manifestă COVID-19 în rândul copiilor. Beatrice Mahler susine că aceștia fac forme ușoare de boală și majoritatea sunt asimptomatici.

„Copiii fac cel mai frecvent forme ușoare de boală și majoritatea sunt asimptomatici. Este foarte important să începem astfel de evaluări, inclusiv la copiii din România să avem astfel de studii pentru că există o manifestare a modului de acțiune a virusului în anumite teritorii.

Atât pentru copii cât și pentru adulți ar fi foarte important să începem să evaluăm nivelul încărcăturii virale. În funcție de acest nivel de încărcătură virală putem stabili dacă persoana este contagioasă sau nu”, a spus Beatrice Mahler.

Semnal de alarmă tras de managerul Institutului Marius Nasta: A crescut numărul de cazuri grave

Managerul Institutului „Marius Nasta“ din București susține că numărul cazurilor grave de infectare cu coronavirus a crescut mult în câteva zile, iar acum, peste 40% dintre pacienții internați au nevoie de oxigen. De altfel, numărul persoanelor care sunt acum la terapie intensivă a depăşit pragul psihologic de 500.

„Nu pot să spun că am o explicație general valabilă. Este o constatare care creează o îngrijorare în rândul colegilor mei, pentru că numărul persoanelor care au nevoie de asistență medicală și de tratament atunci când vorbim de infecția cu virusul SARS-CoV-2 este în creștere și acest lucru se întâmplă la o categorie de vârstă care este mult mai scăzută decât cea de care vorbeam în prima perioadă a pandemiei.

Vorbim de pacienți în jurul vârstei de 50 de ani și această stare serveră de boală suprasolicită și mai multe personalul medical care oricum este epuizat”, a menționat Beatrice Mahler.

Studiu privind manifestarea COVID-19 la copii

Un studiu desfăşurat în două spitale din statul american Massachusetts şi publicat în revista ştiinţifică Journal of Pediatrics arată modul în care copiii pot fi „purtători ascunşi” ai coronavirusului şi pot avea un rol mai mare decât se credea în răspândirea COVID-19.

Deşi copiii infectaţi nu sunt predispuşi la manifestări clinice la fel de grave ca ale adulţilor, ca purtători asimptomatici pot răspândi virusul inclusiv aducându-l de la şcoală la ei acasă.

Avertisment pentru tineri!

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Clinic Matei Balș din Capitală, îi avertizează pe tineri că deși se consideră de multe ori „imuni” în fața COVID-19, lucrurile nu stau deloc așa. Vorbim de persoane de vârstă medie, supraponderale, cu boli necunoscute.

„Vorbim în permanență doar de persoane în vârstă și de cei care au boli cronice știute, dar există persoane de vârstă medie care poate se consideră sănătoase, dar poate sunt supraponderale, au boli de care nu știu”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Specialistul în boli infecțioase a spus că nu puține au fost situațiile în care tineri au ajuns să facă forme grave după infectarea cu COVID-19 și să ajungă la Terapie Intensivă.

„Nu sunt rare situațiile în care aceste persoane fac forme severe și ajung la Terapie Intensivă. Atenție! Nimeni nu e ferit de infecție”, a precizat medicul Adrian Marinescu, care a atras atenția că, dacă într-o zi, numărul vindecaților este mai mic decât numărul noilor cazuri depistate, atunci e o problemă. Acest lucru demonstrează că transmiterea este accentuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *