Prima pagină » Actualitate » Semnal de alarmă tras de Bogdan Abalași: „Treziți-vă acum, mâine va fi mult prea tarziu!“
Semnal de alarmă tras de Bogdan Abalași: „Treziți-vă acum, mâine va fi mult prea tarziu!“

Semnal de alarmă tras de Bogdan Abalași: „Treziți-vă acum, mâine va fi mult prea tarziu!“

27 aug. 2020, 10:02,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Bogdan Abalași, candidatul Pro România la șefia Consiliului Județean Iași trage un semnal de alarmă în legătură cu situația economiei din România.

„Ultimele prognoze ale analiștilor economici referitoare la economia Europeană sunt îngrijorătoare. Din pacate ne aflăm în pragul unei crize majore. Comisia europeană estimează o scădere de 8,3% a economiei europene în ultimele luni. Acest fapt se resimte din plin, nu numai în Europa, reculul șocului economic a ajuns și în România. Până în aceasta lună, 41% dintre români au fost afectați la locul de muncă de criza Covid-19, înregistrându-se scăderi salariale sau şomaj tehnic“, scrie Bogdan Abalași pe pagina sa de Facebook.

Semnal de alarmă tras de Bogdan Abalași: Cel mai afectat fiind segmentul 38 – 44 ani

Candidatul Pro România la șefia Consiliului Județean Iași susține că românii reușesc să se descurce din ce în ce mai greu, cel mai afectat fiind segmentul 38 – 44 ani.

„După plata facturilor curente, 38 % dintre romani găsesc cu greu resurse pentru cheltuielile lunare curente, cel mai afectat fiind segmentul 38 – 44 ani. O consecinţă a acestui fapt este că aproximativ 65% dintre români cu credite, au amânat plata facturilor pentru a face faţă cheltuielilor lunare, iar 54% dintre aceștia s-au îndatorat şi mai mult pentru a face faţă traiului de zi cu zi“, precizează Bogdan Abalași.

Când și cum vom ieși din această criză?

Liderul ieșean al Pro România lansează o serie de întrebări adresate actualei guvernări, întrebări a căror răspunsuri ar putea duce la repornirea motoarelor economiei românești.

„Se gândește cineva la acești oameni? Avem ministrii la finante sau la economie!? La Ministerul Fondurilor Europene mai lucrează cineva? La agricultura, la industrie? Ce masuri ar trebui să fie luate pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii pentru a trece peste aceasta profundă criză? Actualii guvernanți se laudă cu realizări și promisiuni doar pe hârtie, dar în realitate românii o duc din ce in ce mai rău.

Ce plan de redresare a economiei avem? Cum repornim motoarele economiei? Când și cum vom ieși din această criză? Câți vom ieși din aceasta situație fără traume individuale sau familiale? Sunt întrebări care așteaptă răspunsuri și soluții urgent“, menționează Bogdan Abalași.

Candidatul Pro România la șefia Consiliului Județean Iași conchide că România riscă să aibă mai multe victime din cauza ineficienței actualei guvernări decât din cauza pandemiei de COVID-19.

„Lipsa unui plan de redresare va face mult mai multe victime decât cumplitul virus Covid 19. Treziți-vă acum, mâine va fi mult prea tarziu!“, mai scrie Bogdan Abalași pe pagina sa de Facebook.

Soluție economică pentru județul Iaşi

Fostul subprefect al Iaşului, Bogdan Abalași propune o măsură inedită pentru dezvoltarea judeţului. Acesta explica, într-o postare faptul că Iașul a avut de-a lungul timpului o multitudine de mărci de succes, dar niciodată o măsură de promovare a acestora, sau o strategie mulţi brand.

” Judeţul Iaşi dispune de un potenţial enorm în ceea privește mărcile comerciale. Iașul având de-a lungul timpului o multitudine de mărci care l-au diferențiat, însă, niciodată nu a existat o structură de promovare a acestora sau o strategie mulţi brand, sau măcar un un set de metode de marketing și de comunicare având drept scop crearea unei impresii durabile în mintea consumatorului.”

Ideea de Produs în Cluj, sau Produs în Maramureş poate fi aplicată cu succes şi în Iași. O marcă unitara pentru judeţul Iași ar putea ajuta la valorificarea produselor agroalimentare din judeţ

” Iașul în sine este un brand, însă, poate fi mult mai bine pus în valoare. Ideea de „Produs în Cluj”, sau „Produs în Maramureş” se poate aplica foarte bine şi pentru Iaşi. O marcă unitară „Produs la Iaşi” ar ajuta la valorificarea produselor agroalimentare și nonalimentare. Înființarea unei structuri administrative sub tutela Consiliului Județean care să promoveze unitar toate mărcile existente în acest moment pe piață ar putea fi o strategie câștigătoare pentru bunăstarea tuturor producătorilor agricoli din județ.” explica Bogdan Abalași, candidatul Pro România pentru şefia judeţului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *