Prima pagină » Actualitate » Semnal de alarmă tras de Beatrice Mahler: „Trăim o dramă! Nu mai sunt locuri la ATI!“

Semnal de alarmă tras de Beatrice Mahler: „Trăim o dramă! Nu mai sunt locuri la ATI!“

10 nov. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti, trage un semnal de alarmă în legătura cu lipsa locurilor în secțiile de Terapie Intensivă.

Beatrice Mahler vorbește despre eforturile pe care le depun medicii pentru a salva pacienții în stare gravă.

„În această dimineață au fost două locuri la Terapie Intensivă în Institutul Marius Nasta care au fost ocupate prin degradarea stării de sănătate a unui pacient și altul, printr-un transfer de la Spitalul Colentina, un pacient confirmat. Este o dramă pe care am început să o trăim de câteva zile!“, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: „Trebuie să intubăm pacienții pe secție“

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti susține că medicii sunt obligați să intubeze pacienții pe secție deoarece la Taerapie Intensivă nu mai sunt locuri.

„Intrăm în gardă fără locuri, trebuie să intubăm pacienții pe secție, să găsim o soluție pentru cei care se degradează în Institutul Marius Nasta, pentru că nu avem unde să îi trimitem, vorbesc de pacientul critic, asta în condițiile în care Institutul Marius Nasta în ultima perioadă și-a mărit capacitatea de locuri la Terapie Intensivă, în condițiile în care toate paturile din secția COVID a Institutului Marius Nasta au oxigen de la stația centrală”, a precizat dr. Beatrice Mahler.

Situație gravă în mai multe spitale din țară la secțiile ATI

Potrivit datelor din spitale, 1.076 de bolnavi de COVID-19 sunt acum în secțiile de Terapie Intensivă.

În spitalele din București, dar și în alte unități medicale din țară, nu mai este niciun pat liber și la fel se întâmplă în foarte multe spitale din țară. În același timp, raportările privind infectările cu SARS-COv-2 sunt tot mai haotice. Numărul cazurilor raportate oficial, dar pentru care pacienții în cauză nu au primit rezultatul este tot mai mare.

Trebuie ținut cont și de faptul că există un blocaj la nivelul comunicării, deoarece, ieri, din 160 de laboratoare, doar 64 au reușit să introducă date în platforma online de raportare.

46 de pacienți infectați cu COVID-19 sunt în secțiile de Terapie Intensivă din Iași

Luni, 9 noiembrie, în secțiile de Terapie Intensivă din unitățile medicale din Iași erau internați 46 de pacienți cu COVID-19 în stare critică. Medicii au anunțat decesul a patru bolnavi în numai 24 de ore. Numărul de decese a ajuns la 260. Spitalele suport COVID-19 din Iași mai au doar câteva locuri libere pentru pacienții cu coronavirus

În numai 8 luni de la declanșarea pandemiei de COVID-19, la Iași au murit 260 de bolnavi infectați cu coronavirus. Ieri, în secțiile de Terapie Intensivă erau internați 46 de pacienți în stare critică, în timp ce alți 4 au pierdut lupta cu boala. Cei mai mulți dintre pacienții care au decedat sufereau și de alte comorbidități, dar, așa cum spun medicii, au fost și tineri care, din cauza faptului că virusul le-a afectat extrem de tare plămânii, s-au stins din viață deși nu aveau și alte boli asociate. În spitalele suport COVID-19 mai sunt doar câteva locuri libere, iar medicii transmit ieșenilor să rămână prompți în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție și distanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`