Prima pagină » International » Semnal de alarmă din partea OMS: Dacă nu facem totul pentru a combate pandemia de coronavirus, este „foarte probabil” să atingem cifra de două milioane de morți

Semnal de alarmă din partea OMS: Dacă nu facem totul pentru a combate pandemia de coronavirus, este „foarte probabil” să atingem cifra de două milioane de morți

25 sept. 2020, 23:30,
Bianca Rebegea în International

Michael Ryan, un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că dacă nu facem totul pentru a combate pandemia de coronavirus, este „foarte probabil” să atingem cifra de două milioane de morți.

„Dacă nu facem tot ce este posibil, numărul despre care vorbiţi (2 milioane – n.r.) nu este numai de luat în calcul, dar din nefericire foarte probabil”, a declarat directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Dacă nu continuăm să facem mai mult, să evoluăm, în natura, scara şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom avea în faţă acest număr sau din nefericire unul chiar mai ridicat. Timpul acţiunii este acum”, a adăugat Ryan.

„Nu este vorba numai de a testa şi trasa, nu numai de a acorda îngrijiri medicale, nu numai de a aplica distanţarea socială, nu numai de a lucra la vaccinuri, ci de a face toate aceste lucruri în acelaşi timp”, a afirmat Ryan.

Semnal de alarmă din partea OMS: Dacă nu facem totul pentru a combate pandemia de coronavirus, este „foarte probabil” să atingem cifra de două milioane de morți

În zilele următoare, pandemia de COVID-19, care a început la sfârşitul lui 2019 în China, se află la un pas de a trece pragul de un milion de morți.

Vineri, 25 septembrie, la ora 11.00 GMT, conform ultimului bilanţ întocmit de AFP, au murit de COVID-19 cel puţin 984.068 de persoane.

În lume, peste 32.298.410 de cazuri de infectare au fost diagnosticate, însă numărul depășește cu siguranță informațiile oficiale.

Țara cea mai grav lovită de pandemie este SUA, unde au murit 202.827 de oameni. Pe locul 2 se află Brazilia, cu cu 139.808 de morţi, apoi India, cu 92.290 de morţi, Mexic (75.439 morţi) şi Regatul Unit (41.902).

Când va reveni totul la normal, după pandemia de coronavirus. Experţii OMS au făcut anunţul

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţat când va reveni totul la normal, după pandemia de coronavirus. Soumya Swaminathan, şefa cercetătorilor de la OMS, a spus că situaţia va intra pe un făgaş normal abia în anul 2022.

O expertă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii precizează faptul că situaţia va reveni la normal abia în anul 2022, adică în aproximativ doi ani. Din ce cauză va dura atât?

Soumya Swaminathan, şefa cercetătorilor de la OMS a declarat că iniţiativa Covax – mecanismului pentru accesul echitabil la vaccin al tuturor ţărilor – va putea obţine câteva sute de milioane de doze până la jumătatea anului următor, astfel că toate cele 170 de ţări înscrise „vor primi ceva”.

Din cauza lipsei de fonduri, expertul precizează faptul că numărul dozelor de vaccin care vor fi distribuite va fi prea mic. Din acest motiv, se preconizează că la sfârşitul anului 2021 vaccinul va fi disponibil pentru 2 miliarde de oameni.

„Modul în care oamenii îşi imaginează că în ianuarie vom avea vaccinuri pentru întreaga lume şi lucrurile vor începe să revină la normal – nu aşa funcţionează”, a spus ea.

Soumya Swaminathan a explicat că estimează că un vaccin ar putea apărea la mijlocul lui 2021, iar în prima parte a anului vor apărea primele rezultate ale testelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025