Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:59741;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Semintele fructelor papaya pot face minuni pentru sanatate. Ele sunt extrem de benefice pentru o serie de afectiuni, printre care si tulburari intestinale si hepatice, parazitoze, si chiar boli grave precum febra articulara.
Sanatatea ficatului
Nutrientii vitali continuti de semintele de papaya trateaza in mod deosebit de eficient cirozele hepatice. Pentru folosirea lor in acest scop, semintele de in se piseaza sau se zdrobesc (5-6 seminte odata), dupa care se consuma impreuna cu alte alimente sau se inghit cu suc. In special sucul de lamaie se recomanda in acest caz. Cura se tine timp de o luna intreaga. In plus, consumul frecvent al semintelor de papaya in cantitati mici stimuleaza detoxifierea ficatului si protejeaza impotriva aparitiei bolilor hepatice.
Sanatatea rinichilor
Bolile renale, printre care si insuficienta renala, pot fi prevenite cu succes consumand seminte de papaya, atrage atentia o cercetare desfasurata in cadrul Universitatii din Karachi.
Dieta foarte bogata in vitamine te ajuta sa dai jos kilogramele
Proprietati anti-inflamatoare
Semintele de papaya reprezinta agenti anti-inflamatori foarte puternici, fapt care le face extrem de eficiente in ameliorarea artritei, a durerilor articulare, a edemelor si a rosetei.
Proprietati antibacteriene si antivirale
Chiar cantitati mici de seminte de papaya s-au dovedit eficiente in lupta impotriva bacteriilor periculoase, cum ar fi E. coli, stafilococii si salmonella. In plus, acestea sunt eficiente inclusiv in lupta impotriva infectiilor virale si a febrei articulatiilor, a febrei tifoide, si a multor altor boli. De exemplu, semintele de papaya in combinatie cu laptele sunt un remediu excelent pentru febra tifoida in Nigeria. De asemenea, aceleasi seminte sunt utilizate in mod obisnuit in Costa Rica pentru vindecarea bolii de febra a articulatiilor. Aici, infectiile sunt, de multe ori, tratate cu suc de frunze de papaya.
Prepararea sucului de papaya:
Se iau 2 frunze de papaya.
Se spala si se taie in bucati mici.
Folosind un filtru textil, fructele se zdrobesc si se recolteaza pulpa.
Ai in vedere faptul ca nu poti obtine o cantitate mai mare de 2 linguri de suc din 2 frunze de papaya.
Cele doua linguri de suc constituie o portie. Se administreaza cate o portie o singura data pe zi.
Inhiba evolutia cancerului
Semintele de papaya contin izotiocianat, un compus chimic care previne raspandirea celulelor canceroase si a tumorilor. Acesta este deosebit de eficient in combatarea cancerului de colon, de san, de plamani, de prostata, precum si a leucemiei.
Omoara parazitii
In plus, aceste seminte contin un alcaloid numit „carpaine”, care este extrem de eficient impotriva viermilor intestinali si a parazitilor amibieni. Papaya stimuleaza metabolismul proteinelor in organism, creand in tractul digestiv un mediu neprielnic dezvoltarii parazitilor. Conform studiilor, 75% dintre copiii din Nigeria elimina parazitii intestinali doar in urma consumului de suc de seminte de papaya timp de 7 zile.
Contraceptiv natural
Spre deosebire de contraceptivele fara reteta care pot fi foarte nocive pentru organism in cazul administrarii pe perioade indelungate de timp, semintele de papaya reprezinta contraceptive naturale, complet sigure si eficiente, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Este binecunoscut faptul ca atat barbatii, cat si femeile de pe subcontinentul indian si din unele regiuni din Asia de Sud au folosit in mod traditional papaya si semintele sale pe post de contraceptiv natural, si asta de multe secole incoace.
Sprijina digestia
Atat semintele coapte, cat si cele verzi contin in cantitati mari o enzima numita papaina. Aceasta enzima este extrem de benefica pentru digestia proteinelor; In schimb, se recomanda evitarea ei de catre femeile care doresc sa ramana insarcinate.
Administrarea zilnica a unei lingurite de seminte de papaya timp de 3 luni poate scadea in mod drastic fertilitatea la barbati, dar fara a afecta libidoul sexual. Totusi, acest efect este temporar; odata ce se intrerupe consumul semintelor de papaya, fertilitatea revine la normal.
Exista diverse moduri de a consuma semintele de papaya – in stare cruda, desi astfel au un gust persistent amar si piperat, macinate, sau zdrobite si amestecate in sosurile pentru salate, in lapte sau miere.
sursa: secretele.com