Prima pagină » Informații utile » Semințele de mac, o cauză a dependenței de opiacee!

Semințele de mac, o cauză a dependenței de opiacee!

03 sept. 2024, 12:15,
în Informații utile

Semințele de mac pot părea inofensive, dar ceaiul din acestea poate fi o rețetă pentru dezastru. Părinții adolescenților trebuie să fie conștienți de utilizarea potențial periculoasă a plantei și a semințelor folosite pentru prepararea unei băuturi care provoacă un risc ridicat.

Semințele de mac folosite la prepararea alimentelor sunt spălate, ceea ce elimină până la 90% din opioide. Acestea pot varia în concentrații de codeină și morfină, ceea ce înseamnă că puterea ceaiului obținut de la o cultură de semințe poate fi destul de diferită de alta.

Cât de periculoase sunt semințele de mac

Planta de mac, mai precis macul de opiu sau Papaver somniferum, este utilizat pentru a produce opiacee. Opiaceele au fost folosite cu succes pentru a controla durerea, dar sunt, de asemenea, abuzate din cauza efectelor lor de modificare a minții. Opiaceele care vin din planta de mac sunt morfina, opiul, heroina și codeina, astfel că aveți câteva semințe de mac puneți pe prăjituri.

După ce intră în organism, opiaceele stimulează receptorii din creier. Când receptorii de opiacee sunt activați, provoacă o grăbire de plăcere și apoi ore de senzație de conținut, relaxat sau ridicat. Unii dintre acești receptori se află în centrul de recompensă al creierului.

Creierul începe să vrea să repete stimularea pozitivă și acest lucru poate duce la dependență. În afară de ameliorarea durerii și sentimentul de euforie, opiaceele pot provoca: somnolenţă, constipație, depresia sistemului respirator, ceea ce înseamnă că unitatea de respirație scade, arest respirator și moarte.

Semințele de mac folosite la prepararea alimentelor sunt spălate, ceea ce elimină până la 90% din opioide. Semințele, tulpinile și păstăile vândute pentru a face ceai din semințe de mac sunt nespălate. Semințele de mac nu sunt create egale și toată lumea le procesează diferit. Semințele de mac pot varia în concentrații de codeină și morfină, ceea ce înseamnă că puterea ceaiului obținut de o cultură de semințe poate fi destul de diferită de alta.

În plus, oamenii metabolizează semințele de mac diferit. Un studiu a oferit semințe de mac voluntarilor și a existat o mare variație a cantității de codeină și morfină care au fost excretate în urină.

Pericolele ceaiului din această plantă

Păstăile de mac, paie și semințele sunt folosite pentru a crea ceai din semințe de mac, ceea ce conferă un nivel ridicat de opiozi. Păstăile uscate sau paiul sunt măcinate în pulbere și îmbibate în apă. Acesta este un mod popular de a extrage opiode din mac.

Opioidele sunt periculoase, sunt extrem de dependenți.  În plus, acestea suprimă sistemul respirator, care poate duce la moarte prin stop respirator după o supradoză a medicamentului.

Cercetările au arătat că este posibil să se creeze o doză letală de morfină în ceaiul din semințe de mac preparat acasă. Deoarece este aproape imposibil să se afle care ar putea fi concentrația medicamentelor active într-o cultură de păstăi de mac sau semințe de mac, este imposibil să se controleze suficient medicamentul pentru a evita supradozajul.

Ceaiul de mac poate fi delicios dar mortal. Au existat o serie de cazuri documentate de deces prin utilizarea ceaiului de mac.

Consumul de semințe de mac le-a determinat, de fapt, ca indivizii să nu evalueze proiectele de droguri din urină. În trecut, chiar și cantități modeste de semințe de mac au determinat oamenii să testeze pozitiv morfina, unul dintre opioidele care sunt conținute în mac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *