Prima pagină » Sanatate » Semințe de chia cu iaurt. Cea mai bună metodă pentru a pierde din kilogramele în plus

Semințe de chia cu iaurt. Cea mai bună metodă pentru a pierde din kilogramele în plus

01 aug. 2022, 15:05,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe femei folosesc semințe de chia cu iaurt în dieta pentru a slăbi. Semințele de chia sunt de mare ajutor pentru a obține o siluetă de vis. Cu ajutorul acestora organismul se saturează cu energie, ajută la combaterea diferitelor probleme de sănătate, întărește sistemul imunitar și contribuie la pierderea în greutate. Pentru corpul uman, semințele au o valoare semnificativă, dar numai dacă sunt utilizate corect.

Întâi de toate trebuie să vă dați seama cum să cumpărați și să păstrați acest produs. Acum puteți cumpăra semințe în farmacii, magazine specializate naturiste sau să le comandați online. Desigur, metoda de cumpărare offline este de preferat, deoarece în acest caz cumpărătorul poate evalua vizual aspectul, mirosul și alte caracteristici ale semințelor. Semințele de calitate ar trebui să îndeplinească mai multe caracteristici. Culoarea ar trebui să fie eterogenă. Semințele de chia sunt mici și rotunjite. După ce ați cumpărat semințele, turnați-le imediat într-un borcan ermetic. Este recomandat să le păstrați într-un loc întunecat, la o temperatură de până la 25 de grade. Produsul trebuie protejat de lumina soarelui, deoarece acestea duc la distrugerea unui număr de substanțe utile. Când umiditatea intră în sămânță, aceasta se deteriorează și se umflă.

seminte de chia cu iaurt si fructe intr-un pahar alaturi de un servetel si doua lingurite

Semințele de calitate ar trebui să îndeplinească mai multe caracteristici

Semințe de chia cu iaurt. Beneficiile acestora asupra organism

Înainte de a consuma semințe de chia, asigurați-vă că le clătiți și este important să faceți acest lucru imediat înainte de utilizare. Semințele absorb de 12 ori mai multă apă. Semințele de chia pot fi un asistent pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus și își doresc o siluetă perfectă.

Este bine să știi că semințele conțin o cantitate mare de fibre, secretă mucus, previn supraalimentarea și, de asemenea, ajută la evitarea vergeturilor, a pielii lăsate și a altor consecințe ale pierderii în greutate. De asemenea, semințele te vor ajuta să scapi mai rapid de grăsimea de pe burtă.

un bol cu seminte de chia si iaurt cu afine pe o masa

Pentru a pregăti semințele împreună cu iaurt vei avea nevoie de o lingură de semințe, 200 ml de iaurt și miere după gust

De asemenea, semințele de chia ajută la curățarea intestinelor, la normalizarea scaunelor, la îmbunătățirea peristaltismului și a microflorei interne a acestui organ.  De asemenea, o dietă foarte eficientă este cea cu iaurt și cartofi.

Pentru a pregăti semințele împreună cu iaurt vei avea nevoie de o lingură de semințe, 200 ml de iaurt și miere după gust. Combinați iaurtul cu semințele de chia măcinate sau întregi, lăsați-l să se infuzeze cel puțin două ore. Adăugați 1-2 linguri de miere după gust, amestecați totul pentru a se dizolva. Trebuie să beți remediul cu o oră înainte de mese. Acestea pot fi gătite seara și consumate pe stomacul gol. Cursul tratamentului este de trei săptămâni și te va ajuta să scapi de mai mult de 5 kg.

Cum să pregătești un cocktail de curățare. Remediul care te va scăpa de constipație

Un cocktail cu semințe de chia ajută la curățarea intestinelor și combate constipația. Trebuie să luați o lingură de miere și semințe de chia, 200 ml apă, 1-2 linguri de suc de lămâie, 4 bucăți de prune uscate. Amestecul poate fi folosit în timpul dietei Dukan.

seminte de chia cu iaurt in pahar cu fructe

Înainte de a consuma semințe de chia, asigurați-vă că le clătiți și este important să faceți acest lucru imediat înainte de utilizare

Turnați semințele spălate cu apă seara și lăsați-le să se umfle. Dimineața se adaugă restul ingredientelor, ulterior acestea se bat cu un blender. Consumați pe stomacul gol acest cocktail și luați micul dejun după două ore. Acest cocktail poate fi utilizat pentru o singură doză sau poți urma un curs de două săptămâni.

Un cocktail din semințe de chia cu iaurt este foarte util pentru scăderea colesterolului, precum și pentru tratamentul și prevenirea diabetului. În aceste cazuri, semințele pot fi gătite și folosite în orice fel, făcând terci sau chiar jeleu. De asemenea, le puteți adăuga la mesele obișnuite. Împărțiți o lingură de produs în 3-5 părți, în funcție de câte ori pe zi mâncați, și adăugați-le în fiecare fel de mâncare, atât rece, cât și fierbinte.

un bol cu seminte de chia cu iaurt pe o masa

Este bine să știi că semințele conțin o cantitate mare de fibre, secretă mucus, previn supraalimentarea și, de asemenea, ajută la evitarea vergeturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *