Seminaristul găsit mort în apele râului Moldova avea o poveste de viață cutremurătoare! A fost crescut doar de tată: „O implor să mă lase să-i cresc liniștit, în sărăcia mea, ca să ajungă oameni cinstiți!”

23 ian. 2023, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Dionisie Iamandi, seminaristul găsit mort în apele râului Moldova, avea o poveste de viață cutremurătoare. Adolescentul era crescut doar de tată, mama sa plecând, după divorț, la muncă, în Anglia. În ciuda problemelor financiare, bărbatul își dorea ca fosta soție să-l lase să-și crească copiii în liniște, pentru a ajunge oameni cinstiți. Dionisie locuia în Roman, judeţul Neamţ, dar avea bunici şi mai multe rude în Iaşi

Dionisie Iamandi a fost dat dispărut în data de 8 decembrie 2022. În jurul orei 10:30, pe 8 decembrie 2022, a plecat să-și conducă iubita la Liceul „Petru Poni” din Roman, iar de atunci a fost de negăsit. Fratele lui Dionisie a fost cel care a anunțat poliţia, precizând că, la momentul dispariţiei, băiatul era îmbrăcat cu o bluză neagră, geacă neagră, pantaloni negri, fiind încălțat cu pantofi albaștri.

Seminaristul găsit mort în apele râului Moldova era crescut de tată

Dionisie Iamandi

Adolescentul era crescut doar de tată, mama sa plecând după divorț la muncă în Anglia

Dionisie Iamandi era elev în ultimul an la Liceul „Melchisedec Ștefănescu” din Roman, la clasa de religie pastorală, însă nu a avut deloc o viaţă uşoară. Părinţii săi au divorţat pe când era doar un puşti, iar tatăl său, în ciuda situației financiare, care nu era cea mai fericită, s-a chinuit să le ofere copiilor o educație bună.

Sergiu Iamandi, tatăl seminaristului găsit mort în apele râului Moldova, este supraveghetor la un supermarket din Roman, în timp ce mama băiatului este plecată la muncă, în străinătate, în Anglia. După divorțul de prima soție, romașcanul și-a refăcut viața, căsnicie din care a mai rezultat un copil. După separarea de prima soție, Sergiu Iamandi spune că instanța a stabilit custodia comună în ceea ce privește creșterea copiilor, dar el le poartă de grijă.

„Am ajuns să o implor să mă lase să-i cresc liniștit, în sărăcia mea, ca să ajungă oameni cinstiți. Și eu am lucrat în străinătate. Am muncit de m-am spetit în Spania și am făcut casă în comuna părinților ei. Am venit în țară să creștem copiii împreună. După ce m-am despărțit, părinții ei m-au dat afară din casă. La divorț, urmare a anchetei sociale, ni s-a dat custodia comună. Am crezut că putem face «casă împreună», dar uite că nu s-a putut”, a mărturisit Sergiu Iamandi, la momentul dispariției fiului său.

Familia a sperat într-o minune!

 Dionisie Iamandi

În jurul orei 10.30, pe 8 decembrie 2022, a plecat să-și conducă iubita la Liceul „Petru Poni” din Roman, iar de atunci a fost de negăsit

Dionisie Iamandi a fost văzut ultima dată de niște colegi de-ai săi, în data de 8 decembrie 2022, în zona centrului comercial Roman Centre Value, în preajma unor „cetățeni mai dubioși”.

În momentul dispariției, Dionisie avea telefonul mobil la el, însă la scurt timp nu a mai putut fi apelat, ceea ce i-a făcut pe cei dragi să creadă că băiatul le blocase numerele. Ulterior, Sergiu Iamandi a aflat că fiul său și-ar fi amanetat telefonul. Corpul băiatului a fost găsit în apele râului Moldova, sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în zona Cotu Vameș.

„Poliţiştii au stabilit identitatea persoanei, un tânăr în vârstă de 18 ani, din judeţul Iaşi, a cărui dispariţie a fost mediatizată la data de 9 decembrie 2022”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

 Familia tânărului a sperat până în ultima clipă ca acesta să fie găsit în viață, iar  acum este împietrită de durere. Anchetatorii urmează să stabilească dacă în cazul seminaristului găsit mort în apele râului Moldova este vorba despre o sinucidere sau dacă tânărul a fost victima unei infracțiuni.

Comentarii
  • Cum de a fost dat disparut pe data de 8 decembrie 2022 si a fost gasit pe 21 ianuarie 2022? In alte ziare a fost gasit in anul care trebuie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *