Prima pagină » Culinar » Semiluna, prăjitura care ne va aminti de copilărie. Iată rețeta simplă, pas cu pas

Semiluna, prăjitura care ne va aminti de copilărie. Iată rețeta simplă, pas cu pas

29 nov. 2023, 10:50,
în Culinar

Semiluna este prăjitura delicioasă care ne va aminti de copilărie. Aceasta se face cu nucă, cu o cremă fină și cu un blat însiropat. Prăjitura semilună este alegerea perfectă pentru orice masă și orice ocazie. Este incredibil de gustoasă și are un aspect deosebit. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Semiluna, prăjitura care ne va aminti de copilărie

Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la cele cu blat pufos, cu cremă sau până la deserturile simple, toate sunt adorate de mulți dintre noi și ne amintesc de rețetele bunicii.

Una dintre clee mai apreciate prăjituri este semiluna. Aceasta are o textură crocantă, dar în același timp moale datorită siropului. Se face cu nucă măcinată, cu zahăr brun și cremă de vanilie, iar blatul trebuie să fie neapărat pufos și însiropat. Acest desert va fi o adevărată încântare pentru cei dragi.

Prăjitura semilună este ideală de servit și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi tradiționale. Pentru iubitorii de prăjituri făcute după rețeta bunicii, ideală este o negresă cu glazură de ciocolată.

La fel de bine putem face și turtă dulce pufoasă sau glazurată. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pentru cei care adoră deliciile pufoase, putem face un chec cu mere și scorțișoară. Prăjitura semilună este delicioasă, aromată și cu un aspect deosebit, fiind ideală de servit la orice ocazie.

Rețeta cu care vei pregăti un desert perfect

Pentru delicioasa prăjitură semiluna vom avea nevoie de 6 albușuri, 120 g de zahăr, 2 lingurițe de cacao, 150 g de unt, 150 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt și 150 g de nucă măcinată, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru glazură vom folosi 6 gălbenușuri, 150 g de zahăr și 1 pliculeț de zahăr vanilat. Pentru crema cu nucă vom avea nevoie de 100 ml de lapte, 160 g de zahăr, 150 g de nucă măcinată, 100 g de ciocolată neagră, 1 linguriță de esență de rom și 200 g de unt.

Mai întâi vom pregăti blatul de nucă. Într-un bol se freacă untul cu zahăr apoi se adaugă făina, praful de copt și nuca măcinată. Într-un bol separat se mixează albușurile cu zahărul pentru a obține o compoziție de bezea. Acest amestec se pune peste cel cu nucă și făină. Se amestecă foarte bine și se toarnă compoziția de blat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Când blatul este aproape copt se scoate și se toarnă deasupra glazura de gălbenușuri. Pentru aceasta se freacă gălbenușurile cu zahărul pudră apoi crema obținută se pune peste blat și se uniformizează. Se pune blatul din nou la cuptor pentru 10 minute.

Între timp se pregătește crema de nucă. Într-un bol mare se amestecă laptele cu zahărul și se pune la fiert pentru a obține un sirop cremos. Se pune după aceea și untul tăiat cubulețe, ciocolata ruptă și se amestecă până când toate ingredientele se topesc și se omogenizează. La final se toarnă esența de rom și nuca măcinată. Când crema este gata, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Peste blatul pufos se întinde crema apoi se decupează prăjitura cu forma de semilună. Se mai pune deasupra nucă măcinată și zahăr brun. Cu siguranță această prăjitură va fi apreciată de toți cei de la masă. Prăjitura semilună este aromată, gustoasă și ideală de pregătit la orice ocazie. Acest desert savuros este pe placul tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *