Prima pagină » Local » Semaforul devine o sugestie pentru unii conducători auto! Iată cum viața pietonilor este pusă în pericol de șoferii grăbiți – VIDEO

Semaforul devine o sugestie pentru unii conducători auto! Iată cum viața pietonilor este pusă în pericol de șoferii grăbiți – VIDEO

22 sept. 2022, 02:00, 2 ,
Andreea Andrei în Local

Unii conducători auto ce trec regulat prin intersecția strada Bularga cu bulevardul Socola susțin că semaforul devine o sugestie pentru anumiți șoferi. Aceștia văd în fiecare zi colegi de trafic ce aleg să forțeze sau chiar să treacă pe roșu

Pentru unii șoferi care consideră că graba lor este mai importantă decât legislația rutieră și siguranța pietonilor, semaforul devine o sugestie. De curând a fost văzut un conducător auto care a preferat să depășească o coloană de mașini ce opreau la culoarea roșie. Acesta a fost surprins de o cameră de bord cum depășește pe linie continuă și intră în intersecție cu viteză pentru a nu sta la semafor.

Semaforul devine o sugestie pentru cei grăbiți

Aproape zilnic, la intersecția dintre strada Bularga cu bulevardul Socola există riscul unei tragedii. Cei ce trec regulat prin zonă susțin că sunt o mulțime de șoferi care aleg să ignore regulile de circulație și pun viețile altora în pericol. Cel mai recent incident de acest fel a fost surprins de o cameră de bord.

În filmare se vede clar cum conducătorul unui autovehicul marca Opel depășește pe contrasens coloana de mașini ce opresc la culoarea galbenă a semaforului și intră în intersecție, continuându-și drumul.

„Noroc că sunt pietonii civilizați, altfel sigur ar fi lovit pe cineva”, susține Cezar, un ieșean.

Autorul videoclipului susține că asemenea incidente se întâmplă recurent și că de acum va păstra toate videoclipurile pe care le înregistrează în această intersecție.

„Chestia asta are loc de cine știe câte ori în fiecare zi. Mie mi s-a întâmplat de măcar 3-4 dăți anul ăsta. Este și o filmare mai veche, dar de acum le voi păstra pe toate”, menționează Cătălin L., autorul videoclipului.

Inconștiență, într-o zonă aglomerată

Zona în care astfel de întâmplări s-ar petrece este una aglomerată de obicei. Mașinile care vin dinspre podul Socola spre Podul Roș se întâlnesc în această intersecție cu cei care circulă printre blocuri, dinspre Calea Chișinăului. La orele de vârf, la acel semafor se alcătuiesc cozi mari de mașini. În astfel de momente, șoferii grăbiți aleg să depășească pe contrasens și să intre în intersecție, ignorând culoarea semaforului.

„Polițiștii rutieri ieșeni s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public și efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, transmite Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Menționăm că, în urma unor întâmplări similare precedente, Poliția Rutieră Iași a sancționat conducătorii auto care au fost identificați și găsiți vinovați pentru diverse fapte.

Momentan nu s-a comunicat vreo modalitate prin care intersecția cu pricina va fi supravegheată de Poliția Rutieră Iași pentru a surprinde șoferii ce încalcă legislația rutieră în vigoare.

Conform spuselor persoanelor ce tranzitează frecvent zona Bularga, sunt zilnic șoferi pentru care semaforul devine o sugestie, siguranța participanților la trafic fiind un lucru neimportant.

Persoana ce a surprins pe camera de bord imaginile cu șoferul automobilului Opel va păstra materialele video cu cei care fac astfel de nereguli.

Comentarii
  • In continuare spun ca in Iasi NU exista politie rutiera. Pestele de la cap se impute…de la comandantul judetean la rutier, adica baiatul acela care-i obsedat sa apara la TV si toata mizeria ajunge la Ciopraga si mai jos la Zanfirescu…

  • Cam târzie observația. Rosul a devenit opțional pentru mulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`