Prima pagină » Local » Semafoare de decor la Podu Iloaiei! Primarul spune că acestea vor funcționa după începerea școlii – VIDEO

Semafoare de decor la Podu Iloaiei! Primarul spune că acestea vor funcționa după începerea școlii – VIDEO

27 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Semafoarele de la Podu Iloaiei au fost montate în cursul zilei de ieri, 26 august 2024. Acestea vor fi puse în funcțiune, începând de pe data de 7 septembrie 2024

În cursul zilei de ieri, 26 august 2024, de la ora 9:00, traficul din Podu Iloaiei a fost dirijat de către Poliția Locală pentru evitarea ambuteiajelor pe perioada desfășurării lucrărilor de montare a semafoarelor. Acestea sunt poziționate în trei intersecții din localitate.

Semafoarele de la Podu Iloaiei au fost montate. De pe data de 7 septembrie 2024, acestea vor fi puse în funcțiune

Primarul orașului Podu Iloaiei a anunțat că semafoarele din localitate vor fi puse în funcțiune pe data de 7 septembrie 2024, o dată cu începerea noului an școlar.

„Au fost montate consolele, semafoarele sunt montate, dar mai durează până când vor fi legate la energia electrică. Până se vor face probele și toate cele necesare, mai durează. Noi sperăm ca pe data de 7 septembrie 2024 să fie date în folosință, acesta este și termenul. Pe perioada montării semafoarelor, am avut în zonă Poliția Locală, Poliția Națională; am avut sprijin ca să nu se creeze ambuteiaje. Toate intersecțiile au fost dirijate. Am avut agenți la toate intersecțiile care au dirijat circulația. Noi ne dorim ca, odată cu începerea anului școlar, să avem date în folosință semafoarele”, a declarat Ioan Alexa, primarul din Podu Iloaiei.

Mai mult decât atât, primarul Ioan Alexa susține că semafoarele vor fluidiza traficul, iar șoferii nu vor mai fi nevoiți să petreacă zeci de minute în ambuteiajele care se creează, de ani de zile, la intrarea în oraș.

„În urma testelor făcute, s-a demonstrat că timpul de așteptare s-a redus la jumătate. Inițial, ajungea la 43 de minute și, în urma testelor, am ajuns la 17 minute. Pe traseul de la prima curbă spre Podu Iloaiei, până la ieșire din Budăi”, a adăugat Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei.

Pentru a ocoli aglomerația de la Podu Iloaiei, șoferii circulă cu autoturismele pe câmp

În fiecare zi, nervii șoferilor care sunt nevoiți să tranziteze orașul Podu Iloaiei sunt întinși la maxim. Disperați de coada de kilometri de la intrarea în localitate, aceștia recurg la o rută ocolitoare, dar riscantă. Este vorba despre drumul care trece prin satul Holm. Deși are o porțiune de câțiva kilometri prin câmp, printre porumb și floarea-soarelui, oamenii sătui de orele petrecute bară la bară, în cozile de kilometri, îl folosesc pentru a scuti zeci de minute în trafic.

Recent, în mediul online, videoclipurile cu ruta din câmp au ajuns virale, iar Iașul s-a făcut de râs în toată țara din cauza autorităților care, de zeci de ani, nu au reușit să rezolve problema ambuteiajelor și să construiască o variantă ocolitoare. În imaginile publicate de internauți, se observă cum unii șoferi rămân cu mașinile suspendate sau unele se defectează din cauza drumului plin de denivelări.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`