Prima pagină » National » Șeful secției ATI de la Spitalul Județean Mureș îl contrazice pe Benedek Imre: „Este absolut șocant ce declarații se fac”

Șeful secției ATI de la Spitalul Județean Mureș îl contrazice pe Benedek Imre: „Este absolut șocant ce declarații se fac”

10 mart. 2021, 22:50,
Bianca Rebegea, în National

Miercuri, 10 martie, Mircea Stoian, șeful secției ATI de la Spitalul Județean Mureș, a vorbit la Antena 3, despre declarația medicului Benedek Imre. Șeful secției ATI susține că fratele medicului a fost legat în cadrul unei proceduri normale, dar de aici și până la acuzațiile pe care le face profesorul universitar e cale lungă.

„Este absolut şocant ce declaraţii se fac, departe de a fi reale. Avem voie să contentionam maxim 4 ore pe zi o persoană care este agresivă. Ce a spus Benedek Imre sunt absolut convins că este o răutate şi o răzbunare, nu au putut să accepte boala şi evoluţia ei, nu au înţeles-o şi nu au acceptat-o. A fost contentionat dl Benedek Istvan, dar cu siguranţă nu mai mult de 4 ore şi toate lucrurile astea sunt specificate şi documentate în foile de observaţii ale pacienţilor”, a zis Mircea Stoian la Antena 3.

Benedek Imre: „Dacă te-ai făcut medic, te-ai făcut medic să fii la dispoziţia bolnavului când e el bolnav, nu când ai tu program de lucru”

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România, a făcut dezvăluiri incredibile despre drama prin care a trecut fratele său, profesor doctor Benedek Istvan, cel care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, şi care a murit de COVID-19 fiind legat de pat la AŢI Mureş.

„Este regretabil şi foarte de condamnat faptul că foştii lui elevi l-au legat, iar directoarea tot fosta elevă a lui a fost. Acești oameni n-ar trebuie să profeseze. Pe noi dacă ne informau, aveam suficienţi bani să-l trimitem la tratament la Viena, la Budapesta, cu elicopterul. Nu am primit foaia de observaţie. Documentele au apărut când a început cercetarea penală. E dezastru. I s-a promis familiei că se va face la alta clinica o intervenţie salvatoare. Nici vorbă, nu s-a făcut. La cardiologie, unde lucrez eu, niciun bolnav nu a murit de Covid-19 pentru că am obligat medicii ca toţi pacienţii să fie observaţi din secunda în secunda. Să fim mai educaţi, asta lipseşte din medicina. Dacă te-ai făcut medic, te-ai făcut medic să fii la dispoziţia bolnavului când e el bolnav, nu când ai tu program de lucru”, a declarat Benedek Imre, miercuri seară, la Antena 3.

Benedek Imre: „Fratele meu a fost legat de pat”

În urmă cu o zi, el spunea:

„Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza, pentru că este sentimental foarte greu de acceptat.

Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală, de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe.

Am pierdut un om care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, care a făcut o clinică de Hematologie și fratele lui, adică subsemnatul, o clinică de cardiologie internațională. Am pierdut un om pentru noi și pentru țară foarte valoros”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *