Prima pagină » Actualitate » Șeful Poliției Române a fost trimis la Arad pentru a superviza anchetă în cazul asasinatului

Șeful Poliției Române a fost trimis la Arad pentru a superviza anchetă în cazul asasinatului

08 iun. 2021, 11:47,
George Cristian în Actualitate

Noi detalii în legătură cu asasinatul de la Arad, asasinat care s-a soldat cu decesul omului de afaceri Ioan Crişan. Conform informaţiilor se pare că șeful Poliţiei Române se va deplasa la Arad pentru a supraveghea ancheta.

Nici la peste o săptămână de la producerea evenimentului, poliţiştii nu au ajuns la o concluzie clară deși pe masa anchetatorilor se află mai multe ipoteze.

Șeful Poliţiei Române a fost trimis la Arad pentru a supraveghea ancheta

Benone Marian Matei, șeful Poliţiei Române a fost trimis la Arad pentru a duce un plus în ancheta care se desfăşoară destul de greoi. Ofiţerul IGPR este proaspăt numit pe funcţie, preluând frâiele Poliţiei Române în urmă cu doar 3 săptămâni.

De altfel, momentan ancheta nu are nicio concluzie clară iar din aceste considerente, Bucureștiul face presiuni pentru a se face lumină. Parchetul General a preluat ancheta şi au constitutit un dosar penal care vizează fapte precum omor cu premeditare, o faptă extrem de gravă pentru care Codul Penal prevede chiar şi pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă.

Sunt mai multe ipoteze în lucru pe masa anchetatorilor

Procurorii au ajuns la mai multe ipoteze de lucru. De exemplu, în urmă cu câteva zile, scenariul conturat ar fi de faptul că Ioan Crișan ar fi fost implicat, nu se cunoaşte în ce calitate, în traficul de ţigări din zonă. Sursele spun că arestarea şoferului de camion care transporta ilicit ţigări este importantă pentru anchetă. Şoferul conducea un camion plin cu ţigări iar când s-a vrut legitimarea sa a fugit de la locul evenimentului. De altfel, camionul ar fi aparţinut unei firme deţinute de Ioan Crișan dar a fost împrumutat către o altă firmă.

O a doua ipoteză de lucru este cea a unei mize imobiliare uriașe. Conform unor surse din anturajul omului de afaceri se pare că mai mulţi investitori ar fi urmărit preluarea unei ferme piscicole care se afla în administrarea lui Ioan Crișan. Afaceriștii doreau să construiască, pe terenul a cărui valoare ar fi de 1,5 – 3 milioane de euro, o staţiune turistică pentru că în terenul cu pricina se află un izvor termal.

Interesant este faptul că omul de afaceri s-ar fi ocupat și de cămătărie. Ioan Crișan l-ar fi lăsat pe un arădean fără apartament după ce cel din urmă a împrumutat o sumă de bani și nu a mai putut să o restituie la timp.

La fața locului au fost găsite două monstre de ADN

De altfel, anchetării au preluat de la fața locului doua monstre ADN. Sursele din cadrul anchetei au afirmat faptul că una dintre probe i-ar aparţine omului de afaceri care a murit ca urmare a faptului că maşina în care se afla a explodat. Pe a doua monstră de ADN, specialiştii nu au reuşit să stabilească cu exactitate cui îi aparţine.

În altă ordine de idei se pare că bomba care a explodat sub maşină omului de afaceri este una de orientare militară, explozibilul fiind TNT. Pentru detonarea autoturismului s-ar fi folosit o cantitate mică de TNT, explozibil care poate culca la pământ clădiri întregi fiind extrem de puternic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *