Prima pagină » Actualitate » Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, și-a anunțat demisia
Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, și-a anunțat demisia

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, și-a anunțat demisia

01 sept. 2020, 18:14,
Antonia Ceausu în Actualitate

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, și-a anunțat demisia. Acesta a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă.

„Atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare și bună credință, integritatea profesională fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor.

Cu permisiunea dumneavoastră, aș vrea să le mulțumesc acestor eroi ai zilei pentru rezultatele obținute și să le transmit, indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, sunt onorat că sunt colegul lor.

În permanență mi-am asumat responsabilitatea deciziilor și întotdeauna mi-au plăcut și surprizele. În același cadru, vă rog să îmi permiteți ca, de astăzi, să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de Poliție și să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredințate. Vă mulțumesc!”, a spus Liviu Vasilescu.

Liviu Vasilescu: „Am vrut să evităm să iasă scandal în stradă și îmbolnăviri”

În ultima perioadă conducerea Poliției Române a fost în centrul unui scandal. După ce Emi Pian a fost ucis, aceasta s-a întâlnit cu interlopii pentru a se asigura că populația nu va fi în pericol în timpul înmormântării când, se așteptau să ia parte peste 3.000 de persoane.

”Aveam informații că urmau să vină mulți din zona familiei și nu numai și am apelat la elementul-surpriză. Să devansăm ora înmormântării pentru ca tot ce pregătiseră ei să nu mai aibă loc. Am vrut să evităm să iasă scandal în stradă și îmbolnăviri.

Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină ca să i să transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la ora 8.00, că nu putem permite să avem aglomerare de persoane, să iasă poate lupte de stradă, scandal și mai ales transmiterea virusului. Iar rezultat este că nu am avut nici scandal și nici nu am avut îmbolnăviri în masă”, a mai spus Liviu Vasilescu.

Oamenii legii în război cu lumea interlopă. Ce au găsit mascații în locuințele acestora

Oamenii legii în război cu lumea interlopă. Ce au găsit mascații în locuințele acestora. Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, a declarat că, în săptămâna precedentă au fost ridicate 37 de arme letale și neletale de la membrii unor grupări infracționale. Aceasta a afirmat că au fost organizate 31 de acțiuni operative de amploare. În cadrul acestora au fost efectuate două sute de percheziții la membrii unor grupări infracționale. Ca urmare a acestor acțiuni, 24 de persoane au fost reținute și 38, arestate preventiv. De asemenea 22 sunt cercetate sub control judiciar.

„De asemenea, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea legalității provenienței și deținerii, 7 arme letale și 30 neletale”, a spus Monica Dajbog.

Tot în cadrul aceleași conferințe, Monica Dajbog a declarat că au fost constatate peste 64 de mii de contravenții. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 25.000.000 de lei. De asemenea, valoarea bunurilor confiscate depășește 790.000 de lei. Tot săptămâna trecută au fost prinși 906 autori ai unor infracțiuni.

„Săptămâna trecută au continuat, de asemenea, activitățile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în rândul populației: au fost verificate aproximativ 175 de mii de persoane și 26.000 de operatori economici, aplicându-se peste 10.000 de sancțiuni, inclusiv la cluburile de pe litoral”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *