Prima pagină » National » Șeful Poliției Orașului Iernut din Mureș își monitoriza subalternii printr-o aplicație de control al copiilor
Șeful Poliției Orașului Iernut din Mureș își monitoriza subalternii printr-o aplicație de control al copiilor

Șeful Poliției Orașului Iernut din Mureș își monitoriza subalternii printr-o aplicație de control al copiilor

23 sept. 2022, 13:26, 1 ,
BZI.ro, în National

Sunt date halucinante care vin dispre Poliția Orașului Iernut din Mureș unde șeful poliției îşi monitoriza subalternii printr-o aplicație folosită la controlul copiilor. Cazul a fost prezentat de cei de la Sindicatul Europol.

Nu este primul scandal în care a fost implicată Poliția Română. De exemplu, în februarie 2022, Chestorul de poliţie Bogdan Despescu era acuzat tot de Europol că poartă uniformă personalizată.

Șeful Poliției Orașului Iernut îşi monitoriza subalternii printr-o aplicație de control al copiilor

Pe contul de Facebook al Sindicatului Europol a fost publicată o postare prin care se arată că șeful Poliției Orașului Iernut își monitoriza subalternii printr-o aplicație de control al copiilor. Conform sursei citate, aplicația a fost descărcată de pe magazinul Google Play şi a fost istalata pe telefonul de serviciu al poliţiştilor din subordine.

” Șeful Poliției Iernut, cms. Bozonc Alin a fost numit în această funcție în anul 2021 iar de atunci își terorizează subalternii sub diferite forme.(…) Nu am putut documenta scopul real al monitorizării polițiștilor și dacă informațiile cu privire la poziția lor în teren sunt folosite de persoane din afara instituției pentru a se „orienta” atunci când vor să transporte ilegal material lemnos, țigări de contrabandă sau alte mărfuri supuse accizării, însă privirea de ansamblu ne demonstrează încă o dată că e plin de „menegeri” în Poliție care tratează instituția și subalternii ca pe propriul SRL. explică cei de la Sindicatul Europol.

Interesant este faptul că, printre conturile care erau autorizate să acceseze locația oamenilor legii se afla și fosta lui soție dar și fiica acestuia. Ambele persoane aveau rol de administrator al aplicației şi puteau să vadă în ce loc se află poliţistul respectiv.

Șeful Poliției Iernut a fost reclamat de subalterni

Sindicatul Europol dă publicării informația precum că șeful Poliției Iernut este un obișnuit al aplicării unor metode mai neortodoxe. Polițiștii din subordine au raportat, într-un document care conține aproximativ 20 de pagini, metodele comisarului Bozonc prin care își exercita funcția de conducere. Sindicatul a transmis o informare în acest sens Poliției Române dar și DGPI pentru a vedea unde se duceau scurgerile de informații din interiorul Poliției Iernut. Într-un comunicat oficial, IPJ Mureș arată că a luat act de sesizarea făcută de Sindicatul Europol pe o rețea de socializare și a pornit în acest sens o anchetă internă:

Cu privire la aspectele apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, prin care se face referire la faptul că modul de exercitare a atribuțiilor de serviciu ale polițiștilor din cadrul Poliției orașului Iernut ar fi monitorizat ilegal de șeful ierarhic superior, precizăm următoarele:

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a dispus efectuarea de verificări, prin Biroul Control Intern, pentru clarificarea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință. se arată în comunicatul IPJ Mureș.

Așadar, șeful Poliției Iernut își urmărea subalternii printr-o aplicație folosită pentru controlul copiilor, lucru care este șocant și ilegal.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *