Prima pagină » Razboi în Ucraina » Șeful Pentagonului anunță că Ucraina are „șanse foarte mari” să lanseze o contraofensivă
Șeful Pentagonului anunță că Ucraina are „șanse foarte mari” să lanseze o contraofensivă

Șeful Pentagonului anunță că Ucraina are „șanse foarte mari” să lanseze o contraofensivă

28 mart. 2023, 23:47, 4 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, consideră că, din cauza epuizării semnificative a forțelor ruse și a armelor occidentale, Ucraina are „șanse foarte bune” de a lansa o contraofensivă de succes în primăvara lui 2023, potrivit European Pravda.

Austin a spus că Ucraina are în prezent un „avantaj semnificativ” în comparație cu forțele ruse, deși linia frontului s-a schimbat recent într-un fel sau altul, iar în prezent există „lupte destul de serioase în zona Bakhmut”.

„Ucrainenii au provocat pierderi semnificative rușilor și și-au epuizat rezervele de vehicule blindate într-un mod pe care nimeni nu și-ar fi putut imagina vreodată. Și acum vedem cum Rusia deconservează tancurile T-54 și T-55 din cauza nivelului de pierderi pe care le-au provocat ucrainenii”, a subliniat el.

Ucraina are „șanse foarte mari” să lanseze o contraofensivă

El a adăugat că, având în vedere acest lucru, resursele Rusiei se epuizează, se confruntă din ce în ce mai mult cu o lipsă de muniție de artilerie și alte lucruri și este nevoită să apeleze la Iran și Coreea de Nord pentru ajutor.

„De aceea cred că vom vedea o intensificare a ostilităților în primăvară, pe măsură ce condițiile de manevră se vor îmbunătăți și pe baza a ceea ce am făcut deja și continuăm să facem. Cred că Ucraina va avea șanse foarte mari de succes”, sublinia Austin.

Două posibile scenarii de contraofensivă a Ucrainei

Mai devreme, cu referire la oficialii americani, mass-media a raportat două posibile scenarii de contraofensivă a Ucrainei, care este așteptată la sfârșitul primăverii anului 2023:

Primul este să avanseze spre sud prin Herson până în Crimeea, iar al doilea este să se deplaseze spre est de la poziţia sa nordică şi apoi spre sud, tăind coridorul terestră rusesc.

Potrivit fostului șef al Statului Major al Marii Britanii, generalul Richard Dunnatt, după contraofensiva de succes de la Kiev, Vladimir Putin „poate fi dat afară din Kremlin”.

Comentarii
  • O noua escaladare a cursei inarmarilor.

  • O alta provocare cu bomba nucleara. Tineti- o tot asa ca vine nucleara pe buna dreptate. Toate tarile vor fi castigatoare! in sfarsit Europa si America vor castiga razboiul, cu nucleara se castiga sigur.

  • Asta e un fel de Ciuca al nostru..Un asa zis ,,general,,de birou care are visuri umede.Inca n-a aflat ca rusii dispun de sute de mii de obuze si Zelensky tipa ca din gura de sarpe ca n-are arme.Daca tacea filosof ramanea.

  • Ucraina are prea multe arme, le revinde si altor tari. Atunci care e problema. Zelenschi ori nu- i sănătos la kap ori fumează iarbă ori vrea sa- si bata joc de tarile proaste care vand sau doneaza arme si îl cred pe el ca nu are ori toate 3.Ne crede prosti pe noi toti si pe rusi dar prost este el.. Nu mai durează mult si ceva se intampla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *