Prima pagină » Razboi în Ucraina » Șeful NATO le cere aliaților să „facă și mai mult” atunci când vine vorba de arme și provizii pentru Ucraina
Șeful NATO le cere aliaților să „facă și mai mult” atunci când vine vorba de arme și provizii pentru Ucraina

Șeful NATO le cere aliaților să „facă și mai mult” atunci când vine vorba de arme și provizii pentru Ucraina

18 apr. 2023, 23:41, 6 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Aliații NATO trebuie să ofere mai multe arme și provizii Ucrainei, a declarat marți secretarul general Jens Stoltenberg. Referindu-se la informațiile conținute în documentele divulgate ale Statelor Unite, care sugerează că Ucraina ar putea rămâne în curând fără muniție de apărare aeriană, Stoltenberg a spus că ajutorul militar va fi esențial pentru a-i ajuta pe ucraineni să își recupereze pozițiile.

„Recunoaștem cantitatea enormă de arme, muniții, provizii care au fost deja furnizate Ucrainei, dar trebuie să facem și mai mult. Pentru că trebuie să ne asigurăm că ucrainenii se află într-o poziție în care să poată trece prin liniile rusești și, de asemenea, peste câmpurile minate și să fie într-o poziție în care să poată elibera, să recupereze teritoriul”, a spus Stoltenberg.

Până acum, China nu oferă Rusiei ajutor militar letal, spune șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți că până acum nu există nicio dovadă că partea chineză oferă Rusiei ajutor militar letal.

„Urmărim foarte îndeaproape și până acum nu am văzut nicio dovadă că partea chineză oferă Rusiei ajutor militar letal”, a spus el pentru Christiane Amanpour de la CNN.

„Mesajul nostru este foarte clar: ar fi o mare greșeală să sprijinim războiul ilegal al președintelui [Vladimir] Putin”, a adăugat el.

Relația dintre Rusia și China

China și-a revendicat neutralitatea față de războiul din Ucraina și a cerut pacea în conflict. Dar a refuzat, de asemenea, să condamne invazia Rusiei sau să facă vreun apel public ca Rusia să-și retragă trupele. Liderii ambelor țări s-au întâlnit în martie.

Marți mai devreme, șeful forțelor americane din Indo-Pacific a avertizat despre parteneriatul dintre Rusia și China, spunând parlamentarilor că este „destul de îngrijorător”.

„Nu au prieteni”, a declarat John Aquilino, comandantul Comandamentului Indo-Pacific al SUA, pentru Comitetul pentru Serviciile Armate a Camerei.

„Ei au identificat că este mai bine dacă sunt împreună pentru a-și atinge obiectivele strategice. Aceasta este o lume îngrijorătoare”.

Aquilino a adăugat că relația leagă „direct” chestiunea dezinformarii, potrivit CNN.

Comentarii
  • Sclav modern

    Ne pisam pe ue si nato. Viermi colonialisti. Vremurile de demult sunt foarte actuale, doar că fac tot posibilul să sune mai frumos în propaganda oficială.
    Miliarde trimise, milioane întoarse. :))))))))))))) Adică de ce să folosim noi miliardele, când ăia mai smecheri pot??!!

  • ptr muila de mai sus

    sugi bota mujic rutz nu mor caii cand vor cainii in visele tale umede,jet la prigojin are nevoi de idioti ca tine!

  • …nato(firmele americane de armament) cu cat dau mai mult, inzecit vor lua indara. un actoras si-a distrus propriul popor si o parte buna din tara de dragul unei himere democratii.

  • Arme.arme, arme, razboi, razboi si iar razboi. DE PACE NU VORBESTE NIMENI! Cuvantul PACE nu mai exista doar arme, razboi interese mizerabile dictate si urmarite de.cei care imping din spate la distrugerea Ucrainei. Democratia in Europa a disparut, totul este DICTATURA, coruptie, mizerie, o Europa dictatoriala de la pupitrul ur- sulei, cade Europa in spate sunt niste interese de distrugere si a Uniunii Europene.

  • muta-ti-va in rutzia daca acolo e „democratie” mergeti in vacante acolo,face-ti studii acolo,luati-va masini rutzesti,lasati-ne pe noi ceilalti in „decadentul”occident!Pacea trebuie sa o aduca cei care au pornit razboiul si anume rutzii

  • Ia mai du t e dracului, voi ucrainienii duce t i- va acasa , impacati- va cu fratii vostri rusi, ucrainienii sunt fratii rusilor, de ce razboi, ura intre acelasi popor, orgoliile si prostia lui zelenski si lipsa lui de diplomatie si lipsa dorintei lui de pace este cauza razboiului
    pe tine de mai sus te fu- t in gura mortii ma- ti. Mergem si in Rusia sa vizitam aceasta tara, dar….. cand vrem noi si daca vrem nu ca ne trimiti tu idioata schizofrena nazista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *