Prima pagină » International » Șeful NATO, despre ce urmează în Ucraina – VIDEO
Șeful NATO, despre ce urmează în Ucraina  - VIDEO

Șeful NATO, despre ce urmează în Ucraina – VIDEO

25 feb. 2022, 20:13,
în International

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a făcut declarații vineri seară referitor la sprijinul pe care Alianța îl va acorda, în cazul în care un stat NATO va fi atacat de Rusia, dar și cum va răspunde organizația la cererile Rusiei.

În continuare prezentăm cele mai importante lucruri transmise de șeful NATO:

Suntem alături de cei uciși, răniți și forțați să plece din casele lor. Cerem Rusiei să înceteze acest război fără sens, să renunțe la agresiune. Obiectivele Kremlinului nu sunt limitate la Ucraina.

Rusia a cerut obligații legale să renunțăm la extinderea NATO și să scoatem trupe și infrastructură din țările care au aderat după 1997. Rusia conteste ordinea de securitate europeană și folosește forța.

Lumea va trage Rusia la răspundere ca agresor și Belarus ca și complice. Este o greșeală strategică teribilă pentru care va plăti ani la rând pentru asta.

Poporul rus trebuie să știe că războiul Kremlinului nu va face Rusia mai sigură, mai respectată la nivel global, nu va duce la un nivel mai bun pentru civili.

Ca răspuns la acumularea soldaților din ultimele luni am intensificat apărarea. Ieri, aliații NATO au activat planurile de apărare.

Avem 100 de avioane în stare de alertă ridicată.

Țări ca Georgia, Moldova și Bosnia Herțegovina trebuie să le ajutăm să meargă pe drumul pe care ele le-au ales.

Nu este securitate în Europa fără o legătură trans-atlantică puternică.

Ce vedem acum e război din mai multe direcții, de la sol, aer și apă, asta au prezis serviciile noastre de informații pentru că am văzut înarmarea. Retorica și mesajele indică faptul că scopul lor este să dea jos Guvernul democratic de la Kiev. Suntem în contact, monitorizăm situația, dar am văzut că forțele ucrainene luptă cu curaj și reușesc să provoace pagube. Dar este o situație fluidă, care evoluează mereu. Aliații au spus că sunt gata să ofere sprijin militar, umanitar, mesajul este că susținem Ucraina.

Aliații continuă să ofere sprijin Ucrainei, aliații au informat în legătură cu ce arme vor trimite. Trebuie să realizăm că în această situație e greu de prezis care sunt posibilitățile din viitor, dar aliații oferă sprijin și sunt angajați să ofere sprijin.

În privința aliaților NATO oferim garanții de securitate absolute. Un atac asupra unui stat NATO va fi un atac asupra tuturor. Suntem gata să protejăm fiecare aliat NATO și fiecare centimetru NATO. Suntem concentrați pe reducerea riscurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *