Prima pagină » Titlurile zilei » Șeful magaziei de la Finanțele ieșene, cântăreț de muzică populară la nunți! Giani Pamfil a fost surprins de camerele video – FOTO/VIDEO

Șeful magaziei de la Finanțele ieșene, cântăreț de muzică populară la nunți! Giani Pamfil a fost surprins de camerele video – FOTO/VIDEO

17 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Un inspector de la Finanțele ieșene s-a menținut o perioadă în lumea petrecerilor private. Mai făcea un ban în plus din cântările comandate pentru diverse evenimente. Giani Pamfil susține că s-a lăsat de cariera artistică după ce a acuzat dureri mari de spate

Giani Paul Pamfil, inspector la Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP), a reușit în anii trecuți să-și rotunjească veniturile după ce a prestat la mai multe evenimente private, în calitate de cântăreț. Cunoscut ca „Giani de la magazie”, inspectorul este șeful compartimentului care asigură necesarul de consumabile pentru departamentele din instituție. Cine rămâne fără hârtie sau cartuș la imprimantă, trebuie să facă o solicitare lui Giani, care aprobă sau nu. Activitățile desfășurate în timpul liber erau mai puțin cunoscute de colegii de muncă.

„Nu știam că este cântăreț. Acum am înțeles de ce i se mai spunea și «Giani manelistul». Eu credeam că e de la comportament”, a spus un angajat din cadrul instituției.

Giani Pamfil a devenit mai cunoscut în instituție, după ce fratele acestuia, Neculai Pamfil, a câștigat primăria comunei Holboca. Contactat de reporterii „BZI”, inspectorul cântăreț a precizat că a pus microfonul în cui.

„Eu sunt în concediu medical, am probleme cu spatele, am hernie. Nu mai cânt din 2018. Am colaborat cu o fată în formația Live Sound. Nu mai pot să particip la astfel de evenimente, nu mai pot căra boxele. Am mai cântat în formația «Frații Pamfil». În general cânt muzică populară”, susține finanțistul.

Din repertoriul bărbatului pot fi menționate melodiile „ConstantinE, Constantine”, care aparține cunoscutei interprete Floarea Calotă, sau „Toată lumea dansează cu mine”, interpretată de Fuego. Nu se știe dacă onorariile primite în urma prestațiilor erau declarate la Finanțe.

Inspectorul de la Finanțe a reușit să strângă ceva bani într-un cont bancar

Conform declarației de avere, Giani Pamfil a devenit funcționar public în 2020, având funcția de inspector asistent cl. I gr.5. Același document arată că inspectorul are în proprietate două terenuri în comuna Holboca, cu suprafețe de 1.386 de metri pătrați și 500 de metri pătrați. Terenurile au fost cumpărate în 1989 și 2014. Totodată, în aceeași declarație apare și o casă de 110 metri pătrați construită în 1994. Nu în ultimul rând, deține și două autoturisme: Mercedes, fabricat în 2011, și Hyundai, fabricat în 2006.

La capitolul active financiare apare cu economii de 16.622 euro, depozit deschis la BRD în 2014. Veniturile încasate de la DGRFP Iași sunt de 48.433 lei, pe parcursul unui an. Soția acestuia, angajată la Primăria Holboca, a declarat un venit anual din salarii de 60.000 de lei. Funcționarul de la Finanțe nu a declarat că are datorii la bănci sau la persoane fizice. Într-o ediție trecută a „BZI” a fost prezentat cazul unei promovări suspecte în cadrul Finanțelor ieșene, fiind vorba despre Gina Fârțescu, nora unui influent consilier de la Curtea de Conturi.

Giani Pamfil este subordonat în cadrul Direcției Servicii Interne

Inspectorul ieșean este încadrat la Direcția Servicii Interne, condusă de directorul Bogdan Ciornei. Recent, Finanțele au organizat o licitație pentru achiziția mai multor produse care urmau să fie gestionate de Direcția amintă. Mai precis, a fost organizată o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de consumabile, constând în cartușe și tonere pentru echipamentele de imprimare și fotocopiere. Valoarea estimată este de 3.711.636 lei, fără TVA, aproximativ 800.000 de euro. Contractul se va derula prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 24 de luni. Cinci firme au depus oferte care au intrat în etapa de evaluare.

„Transportul se va asigura de către furnizor pe cheltuiala sa, cu mijloace proprii până la depozitul beneficiarului. Dacă se constată că produsele livrate pe perioada derulării contractului sunt necorespunzătoare calitativ, sunt defecte sau prezintă vicii de fabricație, vor fi înlocuite în termen de 5 zile de la data reclamării, pe cheltuiala furnizorului. În cazul în care calitatea printării nu este corespunzătoare, prezentând caractere neclare, linii orizontale albe peste caractere, linii orizontale de cerneală întinsă peste caractere sau culori șterse sau necorespunzătoare, furnizorul va înlocui produsele”, sunt cerințele Finanțelor.

În trecut, autoritatea contractantă a derulat contracte cu o firmă din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *