Prima pagină » Razboi în Ucraina » Şeful Gărzii Naționale a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs conform planului

Şeful Gărzii Naționale a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs conform planului

14 mart. 2022, 15:22,
în Razboi în Ucraina

Operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs conform planului, conform lui Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naționale. Aceasta fiind cea mai puternică recunoaștere publică de până acum de la Moscova.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-ar fi dorit Kremlinul.

presedintele rus Vladimir Putin, seful garzii nationale Viktor Zolotov

Viktor Zolotov este un influent oficial de la Moscova, care a fost cândva șeful securității personale a lui Putin

Şeful Gărzii Naționale, declaraţii asupra operațiunii militare a Rusiei în Ucraina

Operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs conform planului. Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naționale, a vorbit duminică, 13 martie, la o slujbă oficiată de patriarhul ortodox Kirill. Acesta a precizat că progresul mai lent al operațiunii este din cauză că „forțele ucrainene de extremă-dreapta se ascund în spatele civililor”, acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia.

Comentariile şefului Gărzii Naționale au părut în contradicție cu evaluarea de vineri a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care i-a spus lui Putin că „totul merge conform planului”.

„Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori.Dar ne îndreptăm pas cu pas spre obiectivul nostru și victoria va fi pentru noi, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră ”, a spus Zolotov, cândva responsabilul de securitatea personală a lui Vladimir Putin.

Deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și unitatea occidentală de a pedepsi Rusia, Statele Unite și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin în Ucraina prost executată.

Viktor Zolotov este un influent oficial de la Moscova, care a fost cândva șeful securității personale a lui Putin. Acum conduce Garda Națională, un fel de forță militară internă, ce este subordonată direct lui Vladimir Putin și are forțe desfășurate în Ucraina.

Viktor Zolotov, seful garzii nationale a Rusiei

Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naționale, a vorbit duminică, 13 martie, la o slujbă oficiată de patriarhul ortodox Kirill

Blocurile din Kiev, lovite de bombardamente

Mai multe blocuri din Kiev au fost lovite de bombardamente. Sunt zeci, chiar sute de blocuri distruse şi mii, zeci de mii de cetățeni care fug din calea războiului. În alte părți ale țării se întâmplă alte tragedii. Spre exemplu, o femeie însărcinată și copilul pe care îl purta în pântece au murit după ce maternitatea ar fi fost atacată de armata Rusiei.

Serviciile de urgență ucrainene au declarat că un atac aerian rusesc asupra unui bloc din Kiev s-a soldat cu moartea unei persoane. Sunt tot mai multe blocuri care sunt lovite de bombardamente. Trei persoane au fost transportate la spital, iar alte nouă au fost tratate la fața locului, după ce blocul de nouă etaje din districtul Obolon din Kiev a fost lovit. Acesta a adăugat că 15 rezidenți au fost salvați și 63 evacuați. Bombardamentele din suburbia de nord au avut loc în această dimineață, 14 martie, devreme, în timp ce trupele ruse se apropiau mai mult de capitală.

Oficiali ai Rusiei au susținut afirmații neîntemeiate, cum că maternitatea a fost preluată de extremiștii ucraineni pentru a fi folosită drept bază și că spitalul nu mai funcționa de mult ca o unitate medicală. Oficialii ucraineni au contestat însă aceste afirmații și au acuzat Rusia că a comis o crimă de război. În acest sens, ministrul rus Serghei Lavrov, a precizat faptul că maternitatea era deja ocupată de forțele armatei ucrainiene.

Reamintim că şeful Gărzii Naționale, Viktor Zolotov, a afirmat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs conform planului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *